Op Bazar Curieux kun je dansen

Partyscene Redactie | 11 september 2007
headlines

Kleine broertje Motel Mozaique wederom in de Maassilo  

Kleine broertje Motel Mozaique wederom in de Maassilo  

Na een succesvolle eerste editie van Bazar Curieux vorig jaar, was de keuze om opnieuw aan te monsteren bij de voormalige Graansilo niet moeilijk voor de organisatie achter Motel Mozaique, de grote broer van Bazar Curieux.

Motel Mozaique duurt twee dagen en vindt plaats op meerdere locaties, maar Bazar Curieux is een avond knallen. In het verleden haalde BC al artiesten als Dani Siciliano, Feist, Monica Electronica, Freeform Five, Jackson & His Computer Band, Harco Pront, Stijn, Peaches, CSS. Mr. Wix, Gildas Loaec en Masaya Kuroki (Kitsune) en La Melodia naar Rotterdam. Vaak bands die later door zouden breken.

Opgezwolle zaterdag in de MaassiloMet de plaatsing van Opgezwolle en het puur Rotterdamse Duvelduvel op het programma is daar natuurlijk geen sprake van. De twee hiphopgroepen vormen de top van de Nederlandse hiphop en de hoofdacts van het festival. Ietwat opvallend, omdat de onderlinge verstandhouding tussen de twee groepen flink is bekoeld na jarenlange gebroederlijke activiteiten als gezamenlijke tournees en samenwerkingen op plaat.

De nacht wordt in de grote zalen dansbaar afgesloten door oudgendiende allesdraaier Joost van Bellen en de jonge opkomende Londenaar Sinden. De dj/producer heeft het afgelopen jaar platenzaken en internet blogs overspoeld met zijn vooruitstrevende remixes, producties (met onder meer Jesse Rose), mash ups en mixen van samensmeltende muziekgenres. Sinds 2005 maakte Sinden remixes voor onder meer Basement Jaxx, Bonde Do Role, Lady Sovereign. Plan B, Chromeo , Bugz In The Attic, Switch en Mark Ronson.Daarnaast is hij resident van Fabric en heeft zijn eigen radioprogramma op het radiostation Kiss.   

De Rotterdamse grafisch ontwerper Jonas Vorwerk (Beatnologic) is gevraagd om de kelder in te richten. Hij is lid van het Tictoc-collectief - de Rotterdamse enclave met de zachte G. Hij belooft een imponerend visueel spektakel in de kelder met het gebruik van tientallen meters lichtsnoer. Muzikaal staan enkele Tictoc-dj's hem bij.

Joost van Bellen zaterdag weer 'ns actief in de MaasstadAls speciale gasten zijn Spacemaker, de oudgediende Rotterdamse dj die ooit resident was in de RoXY, en Ntjamrosie uitgenodigd. Deze in Kameroen geboren zangeres woont in Rotterdam, studeert aan het Rotterdams conservatorium en heeft inmiddels haar eerste single op vinyl uitgebracht via het Nederlandse Appletree Records. De zangeres wordt terzijde gestaan door een band waar ook de opkomende muzikanten/producers Nelson & Djosa deel van uitmaken. Hun spacefunk wordt ook via de jonge Appletree-platenmaatschappij  verspreid.

   

Het muzikale programma begint rond een uur of acht. Eerder die dag zijn er gidsentochten te volgen als Boodschappen op Zuid en een rondleiding op Katendrecht. Tijdens de avond zelf zijn er twee rondeleidingen in de toekomstige Creative Factory - de nieuwe ruimte in de Maassilo waar jonge creatieve startups en gevestigde bedrijven vanaf begin volgend jaar een plek krijgen. Naast kantoorruimte krijgt de Creative Factory een club met drie zalen op veertig meter hoogte en een uniek uitzicht over de skyline.

Kaarten voor Bazar Curieux kosten vijftien euro in de voorverkoop. Love2Party geeft verslag van dit muzikaal interessant en gevarieerd evenement.

Basar Curieux

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws