Wereldrecord \'On Air\'

Partyscene Redactie | 29 augustus 2007
headlines

Guinness Book of Records voor Walker

Radio-dj Johnny Walker uit North Carolina (VS) heeft het wereldrecord ‘on air zijn’ verbroken. Begin deze maand was hij maar liefst 175 uur achter elkaar te beluisteren op de online universiteitszender ‘WUAG FM’.

 

Even snel een tukje tussendoor...De 39-jarige Walker startte met zijn recordpoging op 6 augustus om 06:00 uur ’s ochtends met Paul van Dyk’s ‘Crush’ en hield het pas op 13 augustus om 01:15 uur ’s middags voor gezien. De regels van Guinness schrijven voor dat een deelnemer vijf minuten pauze per uur mag nemen (pauzes mogen opgespaard worden). Er mogen geen nummers langer dan zes minuten worden uitgezonden en tijdens interviews moet de dj tenminste elke minuut een keer te horen zijn. Ter controle wordt de hele uitzending opgenomen in audio en op video.

In eerste instantie werd zijn recordpoging alleen gevolgd door de lokale media, maar het nieuws verspreidde zich snel en op de laatste dag ontving hij zelfs peptalks uit China. Hij hield zichzelf met name op de been door veel rauwe knoflook te eten en informeerde de luisteraars ondertussen over de ‘nutteloosheid van slaap’. Pas na 175 uur en een kwartier was hij tevreden met zijn nieuwe wereldrecord. Het vorige record stond op naam van een Italiaanse radio-dj, Stefano Venneri, die het een -ook al indrukwekkende- 125 uur volhield.

Mocht je ook eens een gooi naar dit record willen doen, dan kun je HIER lezen welke survivalkit Walker gebruikte om de dagen door te komen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws