Overzicht Mysteryland 2007

Partyscene Redactie | 23 augustus 2007
headlines

Mysteryland helemaal uitverkocht

2007 lijkt een topjaar te gaan worden voor de Nederlandse festivals. Ook ID&T's Mysteryland is inmiddels volledig uitverkocht en dus zullen 60.000 muziekliefhebbers de Haarlemmermeer op zaterdag 25 augustus onveilig gaan maken.

Volgens de weersvoorspellingen zal er aankomende zaterdag gelukkig regelmatig een zonnetje over de 15 area’s op het festivalterrein schijnen. Zoals ieder jaar heeft Mysteryland ook tijdens deze vijftiende editie weer een zeer gevarieerde programmering. Van house tot hip hop, van electro tot techno, voor elke muziekfreak is er wel een hoekje met fijne tunes te vinden. Love2Party heeft vast wat tips om de dag goed door te komen.

DimitriWie: Dimitri

Waar: All Is One

Wanneer: 21:00-22:30

Waarom: De gehele Nederlandse dance-scene was in beroering nadat bekend werd dat deze Nederlandse oer-dj misschien voor altijd gaat stoppen met draaien, na 23 jaar zeer verdienstelijk achter de draaitafels te hebben gestaan. Gelukkig is hij zaterdag gewoon van de partij, dus kan er nog even genoten worden van zijn kunsten en de klassiekers in zijn platentas.

Love2party News: Dimitri stopt definitief met draaien

Miss Monica

Wie: Miss Monica

Waar: Rave Je Uit!

Wanneer: 12:00-13:30

Waarom: Het maakt niet uit waar je deze pittige Rotterdamse neerzet, ze maakt er altijd een feestje van. Lekker een beetje rustig op gang komen met house, tech house en zelfs wat vrolijke minimal, wie wil dat nou niet? Voetjes van de vloer bij deze house-diva die alweer 15 jaar de nationale en internationale dansvloeren aan de kook brengt.

Erol AlkanWie: Erol Alkan/ Motor (live)

Waar: Rauw

Wanneer: 15:45-17:45/ 17:45-18:30

Waarom: Rauw-host Joost van Bellen brengt weer een prima selectie smerige electro naar Mysteryland. Erol Alkan is dit jaar nauwelijks in Nederland te zien geweest en we vermoeden dat Van Bellen wat compromitterende foto’s van Alkan moet hebben gehad, zodat hij toch ineens op Mysteryland wou komen optreden. Ook de machinale ‘rock & roll’-electro van Motor moet je een keer meegemaakt hebben.

Felix Da HousecatWie: Felix Da Housecat

Waar: Mainstage

Wanneer: 16:45-18:30

Waarom: Dit is een beetje een twijfelgeval. De laatste tijd zijn we niet zo weg van zijn wat platte mainstream sets, maar meneer De Huiskat schijnt nu het pad van de ‘Blacktro’ ingeslagen te zijn: electro met invloeden van funk uit de jaren zeventig en tachtig (Parliament, Sly And The Family Stone en Prince). Mocht hij het zaterdag op zijn heupen krijgen, dan wordt het “Free yo mind, yo ass will follow”. Mocht het toch tegenvallen, dan is er aan het eind van de avond altijd nog een sexy, gezellige en dansbare set van Bart Skills op dit podium. Kan hij vast goed opwarmen voor Vollt Loves Summer op zondag.

Love2party-interview Bart Skills

Alex Under

Wie: Alex Under live

Waar: Minimal Madness

Wanneer: 18:45-20:15

Waarom: De hele line-up van de Minimal Madness-stage (Michel De Hey, Booka Shade, Loco Dice, Shinedoe, Coming Soon, 2000 And One en Lupe) staat eigenlijk al wel garant voor een dik feestje, maar een live-set van minimal-opperhoofd Alex Under is een must voor elke minimalfan.

Derrick May

Wie: Steve Rachmad/ Derrick May

Waar: Sounds Like Techno

Wanneer: 14:15-15:45/ 19:30-21:15

Waarom: Nee echt…serieus? Moeten we dat nog uitleggen?Deze twee technomonsters weten elk festival op zijn kop te zetten met hun swingende funky techno. Sowieso staat dit podium zaterdag helemaal vol gerespecteerde techno-veteranen voor een ouderwets potje pompen of verzuipen.

Love2party interview Derrick May

Love2party interview Steve Rachmad

DJ(?) Mark Rutte

Wie: Mark Rutte

Waar: Girls Love DJ’s

Wanneer: nog niet bekend

Waarom: De VVD-topman achter de draaitafels? Dat voelt als zo’n ongeluk waar je naar moet blijven kijken, ook al wil je dat eigenlijk niet. Altijd leuk om een politicus zwetende pogingen tot ‘trendy’ gedrag te zien doen. Volgend jaar Rita Verdonk op Dance Valley?

Monsterverbond

Wie: Monsterverbond

Waar: Theaterplein

Wanneer: de hele dag

Waarom: Op het theaterplein krijgen de bezoekers de gelegenheid hun creativiteit te uiten en een positieve bijdrage te leveren aan de sfeer. Er zijn professionals op het gebied van dans, percussie, schilderen, dichten en beeldhouwen aanwezig die je graag een handje helpen bij je artistieke opwellingen, maar je mag ook op eigen houtje de arena betreden. In een slotritueel zullen alle disciplines samenkomen en zal een gezamenlijk gebouwd feestvarken in brand gestoken worden op het water. Het klinkt enigszins als toetreden tot een enge sekte, maar het is vooral ook heel erg mysterieus, waarmee het een goede afsluiter van Mysteryland zal zijn.

Voor meer artiesten en info kun je op de website van Mysteryland terecht.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws