Ableton Workshop in Doornroosje

Partyscene Redactie | 22 augustus 2007
headlines

Ableton for dummies

Zaterdag 25 augustus organiseert Doornroosje in samenwerking met de collega’s van 365Mag een Ableton workshop. Na twee geslaagde workshops in The Sugar Factory in Amsterdam eerder dit jaar, kunnen beginnende en gevorderde producers nu in Nijmegen terecht met al hun technische vragen.

Ableton 6Niet alleen de mogelijkheden van Ableton live 6 staan tijdens deze workshop/ masterclass centraal. Er is ook aandacht voor een aantal andere innovatieve tools, die steeds meer toepassing beginnen te vinden bij producties en live-optredens. Zo wordt de Lemur Jazzmutant Touchscreen Controller gepresenteerd; een productie-gadget waar onder meer Richie Hawtin, Kraftwerk en Modeselektor al volop gebruik van maken. Auke Ferwerda van 365Mag zal een showcase doen met de Lemur.

Ook wordt gedemonstreerd hoe de Wii van Nintendo te integreren is met Ableton. Met bewegingen van het lichaam blijken de controls van Ableton te kunnen worden aangestuurd. ‘Wiij’ Timsky ging als eerste aan de slag met deze toepassing en haalde daarmee zelfs de voorpagina van de New York Times. Hij is dus de aangewezen persoon voor deze showcase.

'Grand Cru Tour' van ConnaisseurTenslotte is er nog een ‘Advanced Producer Clinic’ met de Amerikaanse Medway (Jesse Skeen). Deze inmiddels in Nederland woonachtige producer heeft releases uitgebracht op de labels Hooj Choons en Global Underground en zal met zijn jarenlange productie-ervaring de vragen van de meer gevorderde Ableton-gebruikers beantwoorden. Ook zal hij aan de hand van één van zijn eigen tracks, handige tips en trucjes met de bezoekers delen.

Mocht je na al deze technische hoogstandjes wel in de stemming zijn voor feestje, dan kun je gewoon in Doornroosje blijven hangen. In de grote zaal is op dezelfde avond namelijk een afvaardiging van het Duitse label Connaisseur te vinden. In het kader van het compilatiealbum ‘Grand Cru’ eerder dit jaar, zijn de Connaisseur-artiesten op tour en deze zaterdag doen Rekleiner, de talentvolle Nederlander Mark August (live) en Alex Flitsch Nijmegen aan, voor een muzikaal avondje vol warme minimal, neotrance en lichte techno. (Hiervoor moet overigens wel een apart kaartje gekocht worden).

Ableton Workshop/ 25 augustus/ 20:00-24:00/ Entree 10 euro

Connaisseur ‘Grand Cru Tour’/ 25 augustus/ 23:00-06:00/ Entree 13 euro, VVK 10 euro (Student RU/HAN 10,50 en CJP 11,80).

Doornroosje

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws