Iedere maand Altitude 7 in Tivoli De Helling

Partyscene Redactie | 17 augustus 2007
headlines

Altitude 7 wil publiek in hogere sferen brengen

Het gaat goed met de technoscene in Utrecht; zo goed dat Tivoli besloten heeft met ‘Altitude 7’ een nieuwe maandelijkse clubavond te starten in de Helling. Cas Boland en Remco Steenman, de mannen achter dit nieuwe initiatief, lichten vast een tipje van de sluier op.

Onder het motto ‘big names in a small place for a nice price’ wil Altitude 7 de bezoekers elke eerste zaterdag van de maand meenemen naar de zevende hemel, op de vleugels De eerste editie van Altitude 7 vindt plaats op 1 september.van surreal techhouse. Naast de ‘big names’ in de grote zaal, is er in de talentroom ruimte voor nieuw draaitalent. De eerste editie van Altitude 7 is op 1 september met Billy Nasty, Tachini live, Invite en Miss Melera.

Maar is er niet al genoeg techno-aanbod in Utrecht? En wat houdt surreal techhouse eigenlijk in? Vijf vragen aan de mannen achter Altitude 7, Cas Boland (promotor) en Remco Steenman (programmeur).

L2P: In De Helling worden regelmatig technofeesten georganiseerd (Solid Grooves/ Full Spectrum etc). Waarom start Tivoli nu met een eigen techhouse-avond?

Cas: “Solid Grooves en Full Spectrum doen een aantal feesten per jaar, wisselend in Tivoli Oudegracht of Tivoli de Helling. Beide organisaties geven een feest wanneer het hen uitkomt en niet op vaste basis. Altitude 7 zal op elke eerste zaterdag van de maand plaatsvinden en we proberen er zo meer continuïteit in te brengen. Ook heeft deze avond muzikaal een andere insteek. Altitude 7 begint met de wat meer funky en melodieuze house en eindigt in de wat stevigere techno. Voor mij persoonlijk de ideale opbouw. Je komt er lekker in, hebt de afwisseling en kunt aan het eind toch nog even knallen.”

De Helling 7L2P: Waar komt de naam ‘Altitude 7’ vandaan? 

Cas: “Op Altitude 7 willen we natuurlijk het publiek in hogere sferen brengen, maar daarnaast is Tivoli de Helling ook letterlijk een ‘hoge’ zaal, waardoor het geluid zo goed is. Verder ligt Tivoli de Helling aan de Helling 7. De geboorte van ‘Altitude 7’ was zo snel gepiept.”

L2P: Wat moeten we ons voorstellen bij surreal techhouse? Wordt er alleen techhouse geprogrammeerd?

Remco: “Met SurReal techhouse willen we aangeven dat we voor kwaliteit gaan. Techhouse is de warme, swingende, vrolijke, melodieuze stroming binnen de techno. Ritmisch, met percussie en fijne melodieën. Natuurlijk wordt er ook meer gedraaid dan alleen techhouse; zo zal een dj als Billy Nasty op 1 september voor meer diepgang zorgen en breder gaan met minimal, techno en electro en heeft ook Miss Melera naast techhouse zeker wat fijne melodieuze minimal in de platentas. Tachini uit Eindhoven zal het tempo opvoeren met een live set vol techhouse en techno en de afsluitende dj Invite voelt altijd perfect aan wat het publiek wil. Hij kan breed draaien, van techhouse tot techno en met classics waarvan je denkt “oh ja, welke plaat is dat ook al weer...?” In de talent room staan vier talentvolle dj's die net weer anders draaien dan in de main room. Zij draaien minimal, dubtechno, electro en nog veel meer!”

Even uitpuffen in het café van De Helling...L2P: Welke artiesten passen goed in dit plaatje?

Remco: “Billy Nasty past perfect in dit plaatje, net als Heiko Laux voor de editie van 6 oktober. Op die avond zal na Heiko Laux, Dimi Angélis de diepte in gaan. De Altitude 7 van november wordt een Rotterdam-special met Benny Rodrigues, Secret Cinema (live), Hilbert in Hifi en Steve P. Derrick May zou natuurlijk ook perfect passen op een avondje Altitude 7, wie weet…”

L2P: Remco is ook bekend als organisator van Solid Grooves. Wat voor verschillen zullen bezoekers merken tussen Altitude 7 en Solid Grooves?

Remco: “Solid Grooves gaat voor de diepe, duistere, rollende, pompende (Detroit-) techno. Gezien de line-up voor 14 september met The Advent (live), Steve Rachmad en Quince (live) zal dit wel goedkomen. Altitude 7 staat voor warme, vrolijke techno. Dat merk je niet alleen aan de muziek, maar zie je ook aan de kleuren van de lichtshow, de uitstraling van de flyer en de beelden van de vj.”

Love2party mag 3x2 kaarten weggeven voor de allereerste editie van Altitude 7 op 1 september 2007. Stuur een mailtje naar Sander met de reden waarom jij deze primeur echt niet wil missen en win een plekje op de gastenlijst!

De eerstvolgende edities van Altitude 7 zijn op 6 oktober en 3 november. Houd voor meer info de website van Tivoli in de gaten.

Altitude 7/ Tivoli De Helling in Utrecht/ 23:00-06.00/ Tickets á 10 euro verkrijgbaar via Ticketservice, Tivoli, Plato & Boudisque Utrecht

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws