Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 16 augustus 2007
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.

Sinds wij over zijn gegaan naar een nieuwe website, is de prijsvragen/preview pagina voor een aantal nog wat moeilijk te vinden. Vandaar dat we elke week een overzichtje publiceren met de betere feestjes in het land, waarvoor we bovendien kaarten weggeven. Meer previews staan in de rubriek, hoe kan het ook anders, previews. Te vinden onder het hoofdmenu party.

LowlandsWat: Lowlands

Waar: Biddinghuizen

Datum: vrijdag 17 augustus t/m zondag 19 augustus

Line-up: Basement Jaxx, Laurent Garnier live, Groove Armada, Kaiser Chiefs, LCD Soundsystem, James Holden, Richie Hawtin, Karotte, Magda, Heartthrob, Anthony Rother, Trentemoller, Audion Apparat, Aux Raus, Dizzee Rascal, Andrew Weatherall, Modeselektor en nog heeeel veel meer.

Entreeprijs: uitverkocht.

Website: www.lowlands.nl

Bijzonderheden: Nog maar een paar dagen en dan barst het jaarlijkse muziekavontuur in de Flevopolder in alle hevigheid los. Naast het kopen van vitaminepillen, batterijen voor je zaklamp, doosjes instant koffie en Cup-a-Soup, moet je ook je tas nog inpakken. Worden het kaplaarzen of slippers? Een regenponcho of een korte broek? En hoeveel onderbroeken gaan er mee? Onontbeerlijk bij al deze goede voorbereidingen, is je muzikale verlanglijstje. Wat wil je absoluut gaan zien? We stelden een mooie top 10 samen.

Love2party preview

Ewan PearsonWat: The Infamous Mudclub

Waar: 11, Amsterdam

Datum: vrijdag 17 augustus

Line-up: Ewan Pearson, Monica Electronica, Josz LeBon

Entreeprijs: 12 euro

Website: www.ilove11.nl

Bijzonderheden: The Infamous Mudclub keert na een korte afwezigheid terug in 11. Hosts Monica Electronica en Josz LeBon zetten op vrijdag 17 augustus een speciale editie neer met Ewan Pearson (!K7, Fabric, Berlin) als gast-dj. Zelf staan ze natuurlijk ook achter de draaitafels. Ewan Pearson is een opvallend figuur in de huidige danswereld. Gerespecteerd als producer, veelgevraagd als remixer en een begenadigd DJ en samensteller van compilaties. Wat ons betreft als je niet op Lowlands bent, een must see!

Francois KWat: Houseplay

Waar: Panama, Amsterdam

Datum: zaterdag 18 augustus

Line-up: Francois K, Bart Thimbles, RiskSoundsystem

Entreeprijs: 15 vvk, 18 door

Website: www.panama.nl

Bijzonderheden: Het woord ‘levende legende’ wordt te vaak onterecht gebruikt, maar in het geval van Francois Kevorkian. is deze aanduiding meer dan op zijn plaats. De carrière van de in Frankrijk geboren Kevorkian beslaat meer dan dertig jaar, waarin hij werkelijk ieder muziekgenre gedraaid en geproduceerd heeft. Van de eerste discoreleases op het vermaarde Salsoul label tot new wave bands als The Cure, van pioniers op het gebied van elektronische muziek, zoals Kraftwerk en Depeche Mode, tot megasterren als Mick Jagger en U2. Allemaal werkten ze samen met Francois K. Een niet te missen avond!

Love2party preview

Source FestivalWat: Source Festival

Waar: Paperdome, Utrecht

Datum: zaterdag 18 augustus

Line-up: Patrik Skoog a.k.a. Agaric, Jussi Pekka, Dario Zenker, Dave Ellesmere, Jason en the Argonauts, Thomas Lauren, Pitto, Amsterdam 661, Onur Ozur, Carlos Valdes, Wesdex, Aron Friedman, Dgdaan, Bojcot Selectah, Kalle Lieferink, Paloma Klick Kollektiv

Entreeprijs: 18 vvk, 24 door

Website: www.intothesource.nl

Bijzonderheden: Utrecht is deze zomer een uniek festival rijker. Op 18 augustus vindt in Leidsche Rijn het Source festival plaats. Originaliteit in de line up, vormgeving en omgeving zijn de grootste aandachtspunten. Verschillende kunstdisciplines zoals elektronische muziek, beeldende kunst en choreografie bundelen hier hun krachten. Het festival heeft een uitgesproken muziekprogrammering waarin techno, minimal en house elkaar vinden. De afterparty vindt plaats in de Poema.

Feestje aan de GrachtWat: Feestje aan de Gracht

Waar: Openluchttheater Weijerpark, Boxmeer

Datum: zaterdag 18 augustus

Line-up: Petter (live), Brent Roozendaal, Darko Esser (live), Sandrien, Bart Skils

Entreeprijs: 7.50 vvk, 10 door

Website: www.feestjeaandegracht.nl

Bijzonderheden: Intieme festivalletjes zijn altijd leuk. Alhoewel het niet helemaal zeker is of je dit wel een festival kan noemen. Hoe dan ook, dit lijkt in ieder geval een prima dagje dansen in het oosten des lands. Hoofdact is Petter die op de laatste editie van Extrema Outdoor wederom bewees te beschikken over een zeer vette live set. Verder een mooie line-up aan Neerlands trots en dat alles voor een geschikte prijs.

Eva MariaWat: Planet Rose

Waar: Doornroosje, Nijmegen

Datum: zaterdag 18 augustus

Line-up: Onur Ozer, Eva Maria, Herr Arter, Mirno

Entreeprijs: 7 vvk, 9 door

Website: www.doornroosje.nl

Bijzonderheden: De eerste Planet Rose van het nieuwe seizoen introduceert traditioneel ook een aantal nieuwe namen. De Amsterdammers Eva Maria en Arter zorgen momenteel voor een frisse wind in onze hoodfstad met hun Putsch en Parkroom-avonden. Hokjesgeest is beiden vreemd, het is back 2 basics wat de klok slaat. House is house en techno is techno. En omdat het toch feest is komt ook één van de smaakmakers van het afgelopen 5daysoff festival, Onur Ozer, langs voor een dj set.

Rekord3rWat: Rekord3r, één en al zand

Waar: Woosah, Scheveningen

Datum: zondag 19 augustus

Line-up: Valentino Kanzyani, Warren Fellow vs Edwin Oosterwal, Ille Bitch, Estroe, Wouter de Moor, Sandeep, Mike Ravelli, James Nidecker, Sander May, Tom Noah, MC P-Pholl

Entreeprijs: Gratis!

Website: www.rekorder.nl

Bijzonderheden: De mannen van Rekorder gaan voor de tweede keer het strand op deze zomer. Grote naam deze keer is hun Italiaanse resident Valentino Kanzyani en verder een keur aan bekende en minder bekende Nederlandse dj’s. Het feestje begint daarom ook al om drie uur ‘s middags. Als het slecht weer is dan staat er een grote tent bij de Woosah, bij lekker weer staat hij er niet. Het geheel is, zoals het ook eigenlijk bij strandfeestjes hoort, gratis toegankelijk.

Love2party preview

Dansen aan ZeeWat: Dansen Aan Zee

Waar: Elements Beach, ‘s Gravenzande

Datum: zondag 19 augustus

Line-up: Benny Rodrigues vs Warren Fellow vs Edwin Oosterwal (4hr b2b), Fine Taste, Steelo, Reinier Bergsma

Entreeprijs: 7 vvk, 10 door

Website: www.elementsbeach.com

Bijzonderheden: Deze zondag geen Sunday Sessions bij Elements Beach maar de Firma Gezellig die er neerstrijkt met Dansen aan Zee. En op het program een wel heel speciale b2b set. Benny Rodrigues kruipt namelijk samen met Warren Fellow én Edwin ‘Rejected’ Oosterwal vier uur lang achter de draaitafels. De Heren kunnen het in het normale en producerende leventje al prima met elkaar vinden en nu wordt het dus eens tijd om dat ook achter de draaitafels tot uiting te brengen. Lekker feestje voor de zondag.

Ook voor de komende weken hebben we nog een aantal interessante prijsvragen uitstaan. Check de previewpagina voor het gehele overzicht. Als je mee wilt doen aan één van onze prijsvragen, dien je een profiel te hebben op djscene.nl. Daarmee schrijf je je ook in op onze nieuwsbrief. Profiel aanmaken kan hier => Inschrijven op djscene

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws