Stella Sessions op Rinse FM

Partyscene Redactie | 10 augustus 2007
headlines

“Stella Extravaganza”

Al sinds 2003 is de piratenzender Rinse FM de drijvende kracht achter de grime en dubstep-scene in de Britse hoofdstad. Vooral de show van de jonge en talentvolle dj/ producer Skream, ‘Stella Sessions’, kan rekenen op een groot aantal luisteraars, want zijn programma loopt regelmatig uit de hand.

DJ SkreamRinse FM is ontstaan als initiatief van de Londense club Forward>> die sinds 2002 wekelijks dubstep en grime-avonden in de Britse hoofdstad organiseert. Belangrijke pioniers uit deze scene als Kode 9 en DJ Hatcha, waren vanaf de opkomst van de muziekstroming betrokken bij de programmering van de zender en al vrij snel kregen ook nieuwe talenten als Oliver Jones a.k.a. Skream een eigen ‘timeslot’ toegewezen. Hoewel BBC-radio de smaak van de Londense underground inmiddels ook flink te pakken heeft gekregen, in de persoon van Mary Ann Hobbs met haar wekelijkse programma ‘The Breezeblock’, blijft de charme van de piraten op Rinse FM toch onweerstaanbaar.

Het programma ‘Stella Sessions’ van de twintigjarige Zuid-Londenaar Skream, begint de laatste tijd een behoorlijk cult-gehalte te krijgen, mede vanwege het feit dat hij gedurende de uitzending nogal wat biertjes Fanmail voor Skream(van het merk Stella Artois) schijnt weg te tikken en er regelmatig andere dj’s en producers onaangekondigd de studio binnen komen wandelen. Zo wilde hij vorige maand eens kijken hoeveel collega’s hij op korte termijn in de uitzending kon krijgen.

Het resultaat was een vijf uur durende show vol dubstep-zwaargewichten als Benga, Plastician, Chef, LD, Hijak en de onvermoeibare mc Sgt. Pokes achter de microfoon. Het programma ontaarde in een vrolijk dronken zooitje, waarbij de dj’s elkaar niet alleen op muzikaal, maar ook op komisch gebied probeerden af te troeven. Drinken maakt hongerig, zodat er op een gegeven moment zelfs een wedstrijdje werd aangekondigd voor de luisteraars om als eerste een kebab af te leveren bij de Rinse FM-studio. Ook ontsloeg Skream zichzelf die avond omdat hij vond dat hij teveel vloekte. Beluister hier de bewuste show: Deel 1 en Deel 2.

Twee weken later had Skream nog een bijzondere verrassing in de planning, met een “Long awai’ed funk”-set die totaal DJ Gomes is op zoek naar een nieuwe thuisbasis voor de Nederlandse piratenzender 'Oi".niets meer met dubstep te maken had en vol zat met jaren tachtig disco, funk en soul. Skream praat hierbij vrolijk in cockney-Engels door de meeste tracks heen en vertelt de luisteraars bijvoorbeeld dat ze toch vooral goed op de 'bridge' van een bepaald nummer moeten letten. Love2party kan losgeslagen dj's op een piratenzender erg waarderen en wil meer ‘Stella Sessions’!

Ook in Nederland kon er onder de bezielende leiding van DJ Gomes, drie jaar lang genoten worden van de piratenzender ‘Oi’ (met vieze U.K.-beats). Helaas besloot host 3voor12 eind juni 2007 om de stekker uit een aantal webradioshows, waaronder 'Oi', te trekken. DJ Gomes is momenteel bezig om een ander platform te vinden waar hij zijn muziek kan onderbrengen. Houd hiervoor zijn MySpace in de gaten.

MySpace Skream

Rinse FM timetable

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws