Aftellen naar FFWD

Partyscene Redactie | 9 augustus 2007
headlines

De danceparade-kriebels van Michel de Hey

Zaterdag barst de FFWD Dance Parade in alle hevigheid los in het centrum van Rotterdam. Voor de één een goede reden om de stad een dag te ontvluchten, voor de ander een dag lang feest. Traditiegetrouw sluit Rotterdammer Michel de Hey met zijn truck de parade af. Ook geeft hij een afterparty in Het Prinsestheater. Wij spraken met Michel over FFWD en zetten alle feestjes van dit weekend op een rijtje.

Michel heeft er al zin in!L2P: Zoals gebruikelijk sluit je dit jaar weer de stoet van FFWD af. Vorig jaar reed je rond in een gouden koets, wat kunnen we dit jaar van jouw truck verwachten?

Michel: "De truck is nu met diamanten afgezet en ik zal de hele rit in tanga-tijgerslip draaien. Not! Zonder dollen, het geluid op de truck wordt geleverd door Generations en is altijd van hoge kwaliteit qua zuiverheid en hardheid, dus daar heb ik gelukkig nooit zorgen over. Verder is de truck wederom een samenwerkingsverband met Rotterdam Durft! Het ontwerp, gemaakt door Taka Kata, is superstrak met elementen van mijn website en de stoerheid van Rotterdam Durft. De tekening die ik per mail gezien heb, ziet er top uit, dus kom zaterdag gerust even kijken."

L2P: Wat vind je het mooiste moment van de dance parade?

Michel: "Als alle handen (en petjes) en masse de lucht in gaan. Altijd mooi natuurlijk, maar ook de blijdschap en vrolijkheid die ik bij de mensen (jong en oud) onderweg zie, zorgt altijd voor een prettig gevoel. Vaak is de hele dag een fantastische ervaring, al heb je niet altijd de tijd om in de hectiek overal uitgebreid van te genieten."

L2P: De opzet van de FFWD is dit jaar nogal veranderd. Zo wordt er later gestart en is er geen eindfeest meer op Katendrecht. Een slechte ontwikkeling?

Michel: "Ik vind van niet. Het later starten vind ik persoonlijk erg prettig en de meeste stappers die ik ken, vinden dat ook :). Bovendien voor de mensen die tot 17.00 uur werken, is er nu ook nog tijd om te gaan luisteren en kijken. En na de Parade zo de club in rollen, dat vind ik wel een mooi gegeven. Dat is zeker voor de clubs in Rotterdam een goede zaak. Met betrekking tot het eindfeest: de weersomstandigheden in Nederland zitten niet vaak mee, en dan wordt het eindfeest ook een risico. Gelukkig is de verwachting voor zaterdag prima, dus dat is voor de Parade zelf mooi. Maar laten we kijken hoe het dit jaar gaat met alle clubs die er bij betrokken zijn, en die vroeg open gaan. Wie weet is er volgend jaar wel weer een eindfeest, maar nu is er genoeg keuze om verder te stappen, toch?"

L2P: Elk jaar is er altijd weer een gemeenteraadslid die de parade liever ziet verdwijnen, vanwege wildplassers, bodypaints, vechtpartijen, alcohol op straat. Waarom is de FFWD Dance Parade juist belangrijk voor Rotterdam en moet hij blijven?

Michel: "Tja, als er een hoop mensen aanwezig zijn, dan loop je ook risico dat er dergelijke randverschijnselen plaatsvinden. Of dat nu met FFWD is of Het Zomercarnaval of met De City Race, er komen nu eenmaal veel mensen op af, dus is er meer risico. Maar als Ook dit jaar is het ontwerp van Michel zijn truck mede in handen van Rotterdam Durft!Rotterdam zich wil blijven profileren als moderne hippe stad en niet wil eindigen als een soort Staphorst (sorry Staphorst-fans), dan zijn dit toch wel de evenementen die ervoor zorgen dat ook niet-Rotterdammers de stad met een bezoekje vereren. Daar komt bij de extra inkomsten voor de horeca, kledingzaken, parkeerbeheer etc - de hele stad profiteert ervan. Ik snap dat het niet fijn is als er iemand tegen je deur plast, maar wat ik begrijp is dat de organisatie er alles aan doet om het geheel zo geordend mogelijk te laten verlopen."

L2P: Je host dit jaar wederom een eigen afterparty van de FFWD, ditmaal in het Prinsestheater. Waarom is de keus hierop gevallen en wat kunnen we er verder van verwachten?

Michel:" Ik heb daar met Pinksteren een fantastische avond gehad en vind het de ideale plek voor een klein intiem feestje. Het is goed voor de balans. Overdag het massale van de Parade en in de avond gaat de muziek dieper en intiemer, minder heftig. Het is dan ook weer een lange set, maar dan op een hele andere manier - meer voor een klein gemoedelijk publiek. Ik weet dat er een grote groep mensen is die er vorige keer bij was in Het Prinsestheater, er nu weer zal zijn en daar ben ik erg blij mee, want de sfeer was vorige keer super!"

L2P: Tot slot; welke vijf platen gaan we sowieso horen zaterdag?

Michel: "Het wordt een mix van platen die ik sowieso draai, met hier en daar een classic, het is tenslotte maar 1 keer per jaar FFWD. Maar toch even vijf namen:

Secret Cinema - Saccades

Joris Voorn - Mpx

Warren Fellow - Positive

Michel de Hey & Grooveyard - Compound

Rolando - Knights of the Jaguar (dat is precies een jaar geleden dat ik die gedraaid heb, volgens mij is dat ook steeds de winnar geweest bij jullie vorige enquetes?)

Michel de Hey viert dus zijn afterparty in het Prinsestheater, maar natuurlijk zijn er nog een heleboel feesten gaande in de stad. Om de keuze iets overzichtelijker te maken, geven wij een overzicht van alle feesten in de stad dit weekend.

Erasmusbrug wordt dit jaar niet aangedaanVrijdag 10 augustus

Officiële FFWD pre-party 'I Love Housemusic'

Thalia Lounge, Rotterdam

Dj’s: Miss Monica, Sandeep, Quinten de Rozario, Marc MacRowland

Entrée: 10 euro

Zaterdag 11 augustus

Intimate with Michel de Hey

Prinsestheater, Rotterdam

Dj’s: Michel de Hey, Jay Samuel

Entrée: 7.50 vvk, 10 door

Sound Architecture

Catwalk, Rotterdam

Dj’s: Boris Ross, Hilbert in Hifi, Jamie Lie A Kwie, Jay Samuel, Jeff Moore, Joachim, Khalil, Paul Hazendonk, Ray Parker, Steven P, Taras, Warren Fellow

Entrée: 10 euro

FFWD Official Afterparty

Cruise Terminal, Rotterdam

Dj’s: Ferry Corsten, Marco V, Miss Monica, Peter Gelderblom, MuzikJunki, Bart Claessen

Entrée:20 euro vvk, 25 door

Foort & Rox gaan Los!

Thalia Lounge, Rotterdam

Dj’s: Lucien Foort, Chris Rox, Baggi Begovic, MC Roga

Entrée: 15 vvk

FFWD Afterparty

Club Imax, Rotterdam

Dj’s: René Amesz, Nick K, Leroy Styles, Mike West, Joyce Mercedes, Jasper Clash, Leon Benesty, Jeremaine S, Franklin Rodrigues

Entrée: 15 euro

NopeisDope vs Subliminal Sessions

Maassilo, Rotterdam

Dj’s: oa Leroy Styles, Jorge Jaramillo (US), Roog, Erick E, Baggi Begovic, Laidback Luke, Benny Rodrigues, Sidney Samson, D-Rashid, Skitzofrenix, Marc Benjamin, Kenneth G, Quintino, Afrojack, MC Lady Bee, Real el Canario, Joey Daniel, Hardwell, Miss Sugaware

Entrée: 20 euro vvk

Die Ufo Parade

Herr Zimmerman, Rotterdam

Dj’s: TanzMan, Fraulein Z, James Nidecker

Entrée: 12 presale, 15 door

Desire 2 Dance

Parkzicht, Rotterdam

Dj’s: Matt Styles, Laurenzo, Dekster

Entrée: 10 euro

Beter kom je niet

Tropicana, Rotterdam

Dj’s: een hele hoop hardcore, oldskool en terror dj’s

Entrée:18 vvk, 25 door

PRSPCT & Elementz

Waterfront, Rotterdam

Dj’s: Dreazz, Eye-D, Harsh, Pamb, Thrasher, Mindsconnect, CB, Icicle, Mieras, Shanodin, Proxima, Spookane & NDM, Shellshock

Entrée: 8 euro

Safe City Rotterdam

Maasgebouw, Rotterdam

Dj’s: oa Roog, Jeroenski, Jordy Lishious. Jip Deluxe, Youri Donatz, Rishi bass, Miss Melody, Melvin Warning, Cor Fijneman, Bas&Ram, Ton TB en vele anderen.

Entrée: 25 vvk, 35 door

Pussy Lounge

Outland, Rotterdam

Dj’s: Bass-D, Darkraver, Lars, Paul Elstak, Promiss, Ruthless, Yves, Gizmo, Panic, Reza, Ricky da Dragon, The Viper

Entrée: 15 vvk

FFWD

Michel de Hey

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws