Villalobos mixt zichzelf op Fabric 36

Partyscene Redactie | 7 augustus 2007
headlines

Vijftien nieuwe tracks van de Chileen

Nummer 36 van de Fabric mix-albums belooft een bijzondere editie te worden. Niet alleen is deze langverwachte release samengesteld door Ricardo Villalobos, maar de compilatie bestaat ook nog eens uit vijftien fonkelnieuwe tracks van de Chileen zelf.

Op de website van het Engelse label Fabric legt Villalobos uit waarom hij ervoor gekozen heeft zijn nieuwe tracks in deze vorm uit te brengen: “Elke keer als je een nieuw album maakt, gaan mensen het vergelijken met vorige albums, op welke manier de muziek anders is en waarom je het uitbrengt op het ene label en niet op het andere. Men probeert het te definiëren. “Het andere album was beter, er staan geen hits op als ‘Easy 'Fabric 36'Lee’” etc. Dat is eigenlijk best wel vermoeiend. Ik denk dus dat je altijd nieuwe manieren moet vinden om jezelf en je muziek te introduceren”.

Villalobos heeft in de loop van de jaren een grote groep devote fans verzameld die zijn optredens overal proberen te volgen, terwijl hij zelf niet veel op heeft met gehypte artiesten. Hij wil dan ook dat dit album gezien wordt als “een gewoon mix-album, zonder hype”. Wellicht had hij de nieuwe tracks dan beter niet binnen een bekende reeks als de Fabric mix-serie kunnen uitbrengen.

De Villalobos-traditie wordt in ere gehouden met een trippy en bezwerende monotone insteek, maar het zal ook “meer dansbaar, housey en zomers” worden dan we van hem gewend zijn. Artiesten als Jorge Gonzales (van de Chileense rockband Los Prisioneros), de Japanse minimalheld Fumiya Tanaka en Patrick Ense (goede vriend van Villallobos en de vaste roadie van Richie Hawtin), werkten mee aan een aantal tracks. De cd komt uit op 9 oktober in Europa. Hier kun je de tracks vast gedeeltelijk beluisteren.

‘Fabric 36’ tracklist

01. Groove 1880 – Ricardo Villalobos

02. Perc and Drums – Ricardo Villalobos

03. Moongomery – Ricardo Villalobos

04. Farenzer House - Ricardo Villalobos

05. M.Bassy – Ricardo Villalobos & Patrick Ense

06. Mecker – Ricardo Villalobos

07. 4 Wheel Drive – Ricardo Villalobos & Jorge Gonzales

08. Fizpatrick - Ricardo Villalobos & Patrick Ense

09. Andruic & Japan – Ricardo Villalobos & Andrew Gillings

10. Organic Tranceplant – Ricardo Villalobos

11. Prevorent – Ricardo Villalobos

12. Fumiyandric 2 – Ricardo Villalobos & Fumiya Tanaka

13. Won’t You Tell Me – Ricardo Villalobos

14. Primer Encuentro Latino-Americano (based on a same named song of: Los Jaivas

and Manduka) - Ricardo Villalobos

15. Chropuspel Zündung – Ricardo Villalobos

Fabric

MySpace Ricardo Villalobos    

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws