Line-up Warehouse Project bekend

Partyscene Redactie | 2 augustus 2007
headlines

Warehouse-gevoel bloeit op in Manchester

Manchester heeft een enorme muziekgeschiedenis en lijkt zich in 2007 opnieuw flink te gaan profileren als Britse hotspot met ‘The Warehouse Project’. Het project vindt plaats in grote leegstaande industriële panden en combineert daarmee de oude sentimenten uit de begintijd van de house met de grote artiesten van dit moment.

In de rij voor 'Beneath The Street', een feestje van The Warehouse Project.De ‘Mancunians’ zijn altijd erg trots geweest op de grote namen die Manchester op muzikaal gebied heeft voortgebracht. Zo kwamen de BeeGees, 10CC, The Smiths, Joy Division, New Order, Simply Red, The Stone Roses, A Guy Called Gerald, Oasis, Mr Scruff, Culture Club, KLF en The Happy Mondays (om er maar eens een paar te noemen) uit deze stad.

De invloed van Manchester op de hedendaagse house is onmiskenbaar. De legendarische club Hacienda, waar Laurent Garnier en Sascha hun eerste stappen in het dj-vak zetten, is inmiddels al lang tegen de vlakte gegaan, maar het 25-jarig jubileum wordt momenteel gevierd met nog maar weer eens een expositie over de geschiedenis van de club in de galerie Urbis in Manchester.

De nieuwe 'BTS'-locatie.De organisatoren van ‘The Warehouse Project’ willen graag deel uitmaken van deze rijke muzikale geschiedenis met een concept dat de stad waardig is. Het is een min of meer dakloze club, die zich om de zoveel tijd in een ander indrukwekkend, leegstaand industrieel pand vestigt en dan voor een aaneengesloten korte periode veel vette feesten geeft. In 2006 kwamen zo ongeveer alle bekende namen uit de house, techno, minimal en hiphop optreden in een gigantische oude bierbrouwerij.

Ook was The Warehouse Project eerder dit jaar betrokken bij ‘The Industrial Resolution’, waarvoor ze het grootste vj-scherm ter wereld naar Manchester haalden. Voor 2007 hebben ze een nieuwe ‘oldskool’ locatie gevonden onder een treinstation, waar ze eerder dit jaar al 'Beneath The Street' organiseerden. De line-up voor de party-marathon, die eind september van start gaat, kun je hier bekijken. Mocht je in de buurt van Manchester zijn in het najaar, dan mag je The Warehouse Project eigenlijk niet missen.

The Warehouse Project

Compilatiefilmpje uit 2006, toen nog in de voormalige bierbrouwerij.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws