Tijdens Pure Jazz kun je dansen

Partyscene Redactie | 29 juli 2007
headlines

Breed programma Haags jazzweekend

In het weekeinde van 7 en 8 september vindt in het culturele hart van Den Haag de tweede editie van Pure Jazz plaats. Net zoals vorig jaar zullen het Lucent Danstheater, Studio3, Theater aan het Spui, Mercure Hotel en het Spuiplein het speelterrein van Pure Jazz vormen. Ook aan de dance-liefhebbers is gedacht.

Ook Ben 'I feel so good today' op tweede aflevering van Pure JazzDe vorig jaar ingezette samensmelting van verschillende stijlen in de (jazz)muziek krijgt een vervolg. Nieuwe ontwikkelingen met aanverwante stijlen als afro, latin, hiphop, world en andere podiumkunsten staan naast elkaar in het programma. Jazz blijft echter de rode draad.

Er is een mix aangetrokken van internationale artiesten uit diverse muzikale windstreken. Naast headliners Oleta Adams, The New York Voices en de Benny Golson, staan Bojan Marcovic met zijn Balkan brassband, broken beat-formatie Jazzanova, de jonge getalenteerde Nederlandse zanger Wouter Hamel, routiniers Hans Dulfer en Ack van Rooijen maar ook Philip Harper, Benny Sings, Gerard Presencer, Ralph Peterson, Joris Teepe, Sinas, Peter Beets en Ben Westbeech op het programma.

Verder presenteert Pure Jazz de voorpremière van Jules Deelder & New Cool Collective, het programma van Kees van Kooten & Corrie van Binsbergen en de samenwerking met de rappers Def P en Andy Ninvalle op verschillende podia. Ook wordt er dit jaar voor het eerst samengewerkt met de Comedy Train en Toomler in het programma Jazz & Comedy.

Een dagkaart kost € 27,50 en een tweedagen kaart € 50,-. Check voor voorverkoopadressen de website van Pure Jazz.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws