Glade Festival verandert in modderpoel

Partyscene Redactie | 26 juli 2007
headlines

Terrein Brits Glade festival verandert in modderpoel

'Even' van het ene podium naar het andere lopen.

We vinden het allemaal heel erg hoor, van de overstromingen in midden-Engeland. Duizenden huizen staan onder water en bewoners zitten al dagen zonder stroom. Maar niemand maakt zich druk om die andere, vergeten slachtoffers van de niets ontziende stortbuien: de Engelse festivalgangers.

Foto's: by Woebot

Leuk! Kamperen!Beetje zeuren over een buitje op Extrema, beetje klagen over de slechte weersverwachting voor Rockit Open Air. Wij Nederlanders moeten maar eens snel een voorbeeld gaan nemen aan de vastberaden, bikkelende festivalbezoekers aan de overkant van de Noordzee.

De Engelse muziekliefhebbers moesten vorig weekend kilometers omrijden en uren in de file staan om bij het Glade Festival te komen en artiesten als Trentemøller, Unkle, Richie Hawtin, Derrick May en Modeselektor te zien.

Glade vindt jaarlijks plaats in de buurt van Berkshire, waar nu grote gebieden zijn overstroomd. Het festivalterrein stond zelf niet onder water, maar het scheelde niet veel. Desondanks ging het publiek toch los en liet het zich niet kennen.

De wegen richting het Glade Festival stonden onder water.

Ook de organisatie van het festival Global Gathering, dat vrijdag van start gaat, keek met argusogen naar het rijzende waterpeil in het gebied rond Stratford Upon Avon (tevens de geboorteplaats van William Shakespeare).

Gelukkig kwam het wassende water niet hoog genoeg om het terrein, dat vijf kilometer buiten Stratford op een voormalig vliegveld ligt, blank te zetten. De toegangswegen zijn toegankelijk zodat de Engelsen opnieuw los kunnen gaan, deze keer op de muziek van o.a. Faithless en Basement Jaxx.

Check HIER alle andere foto’s van een modderige bende tijdens het Glade Festival

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws