Marcanti is terug

Partyscene Redactie | 25 juli 2007
headlines

Met o.a. Kenny Larkin, Terry Francis & Farley Jackmaster Funk

Na de aankondiging van de heropening van de iT en Nighttown (onder de naam Mytown), is er een derde roemruchte club die zijn comeback maakt. Afgelopen weekend opende de Amsterdamse Marcanti weer zijn deuren. Of het de enigszins dubieuze maar toch wel legendarische status terug krijgt, is nog maar de vraag. Het programma vol buitenlandse artiesten liegt er in ieder geval niet om.

Kenny LarkinPrecies een jaar geleden sloot Kingdom Venue aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam zijn deuren. De Kingdom was de opvolger van de roemruchte Marcanti, waar je vooral terecht kon voor trance-georienteerde feesten. De housetempel van weleer, denk aan de Eve-avonden met resident dj Erick E en Kremlin, verdween.

Maar na een jaar verbouwen gaat het roer om. Het nieuwe management belooft dat de Amsterdam Marcanti 'uit zal groeien tot een sociale ontmoetingsplaats met zowel muziekstijlen als klassiek en jazz, maar ook stand-up comedy en andere podiumkunsten herleven in de nachtclub de ambiance van het oude Marcanti Theater. Ondersteund door supersonische licht- en geluidsapparatuur, voegen internationaal bekende dj’s en opkomend draaitalent in de weekenden daar een moderne dimensie aan toe.'

Eerlijk is eerlijk, het muzikale programma voor het eerste weekend ziet er nog helemaal niet zo verkeerd uit. Zeker op vrijdag. Kenny Larkin komt namelijk op bezoek en neemt in zijn kielzog de Engelse Fabric residents Terry Francis en Nathan Coles mee.

Ook op de zaterdag zijn het voornamelijk grote buitenlandse artiesten die de flyer sieren. Chicago houselegende Farley Jackmaster Funk staat dan zij aan zij met hitmachine The Freemasons en handtasjeshouse-producer ATFC. Wat je er ook van vindt; er wordt geopend in stijl. De entreeprijs van twintig euro is niet misselijk, je hebt gedurende de avond geen parkeer-, garderobe- en plaskosten meer.

Amsterdam Marcanti

Jan van Galenstraat 6-10

Amsterdam

Vrijdag: Nathan Coles, Terry Francis en Kenny Larkin

Zaterdag: Freemasons, Farly Jackmaster Funk, A.T.F.C en Natarcia

Amsterdam Marcanti

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws