Dixon en Levin terug als \'Wahoo\'

Partyscene Redactie | 13 juli 2007
headlines

Dixon en Georg Levin maken het persoonlijk

Na eerdere soulvolle speldenprikjes op het Duitse label Sonar Kollektiv, vonden Dixon en Georg Levin het wel weer eens tijd om hun samenwerking onder de naam ‘Wahoo’ nieuw leven in te blazen. Ze doen dit met het album ‘Take It Personal’, waarop ook collaboraties met Felix Burton, Paul Randolph en Robert Owens te vinden zijn.

Dixon houdt blijkbaar niet erg van stilzitten. Het mixalbum ‘Body Language vol. 4’ voor het label Get Physical sloeg dit jaar wereldwijd goed aan, het project om een liveband te George Levin & Dixon a.k.a. Wahoostarten vordert gestaag en hij is ook nog steeds de stuwende kracht achter het label Innervisions en de clubavond Innercity Visions in Berlijn. Toch heeft hij ook nog tijd weten te vinden om een nieuw Wahoo-album op te nemen met zijn muzikale maatje, de zanger en producer Georg Levin.

De twee scoorden in voorgaande jaren al bescheiden hitjes metMake Em Shake It’ en Holding You’ op Sonar Kollektiv en Levin’s werk verschijnt regelmatig in de sets van Dixon. Dit nieuwe album is echter weer een volledige samenwerking tussen de twee mannen, met medewerking van andere muzikanten als Felix Burton van Basement Jaxx , Paul Randolph van Jazzanova and Robert Owens.

‘Take It Personal’ bestaat voor het grootste deel uit 4-to-the-floor deephouse met vocals. Er zijn geen enorme technische hoogstandjes op te vinden en het album is eigenlijk bedoeld om de sound van soulvolle house terug te brengen naar Berlijn. Dixon zelf noemt het een album ‘vol lievelingstracks’. De release is op 27 augustus op Fine Records en op de MySpace van Wahoo zijn alvast vier nummers te beluisteren.

MySpace Wahoo

MySpace Dixon

MySpace Georg Levin

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws