Essential Mix in het teken van \'The Industrial Resolution\'

Partyscene Redactie | 13 juli 2007
headlines

Op 6 en 7 juli vond in de Manchester Central 'The Industrial Resolution' plaats tijdens het Manchester International Festival. Bekende dj's en artiesten werden begeleid door de visuals van gerenommeerde vj's op het grootste indoor videoscherm ter wereld. Bekijk de filmpjes en luister naar de sets van Layo & Bushwacka en The Unabombers.

Microchunk VisualsMuzikanten mogen er dan soms een handje van hebben om hun werk nogal vaag te omschrijven, maar vj's kunnen er ook wat van. De mensen van Microchunk gebruiken naar eigen zeggen 'mozaïeken van afbeeldingen binnen afbeeldingen en subplots binnen meta-thema's' . In Manchester kwam dat neer op het toesnijden van de beelden op de betreffende artiesten en de industriële geschiedenis van de stad en het projecteren hiervan op een 40 meter breed scherm. De bewegende beelden hadden acht maal de resolutie van HD-beeld (High Definition).

Zet je er ook nog dj's bij als DJ Shadow & Cut Chemist, 2 Many DJ's, Gilles Peterson, Erol Alkan, Layo &Bushwacka, Laurent Garnier, Fatboy Slim, Frankie Knuckles, Carl Cox, Sascha en The Unabombers, dan moet het wel een leuk feestje geweest zijn. De BBC maakte een Essential Mix van de sets van Layo & Bushwacka en The Unabombers, die hier te beluisteren is.

Kort interview met Alex Poots van het Manchester International Festival

 

The Big Screen

 

Meer Big Screen

 

Beelden van Layo & Bushwacka

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws