Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 12 juli 2007
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.

Sinds wij over zijn gegaan naar een nieuwe website, is de prijsvragen/preview pagina voor een aantal nog wat moeilijk te vinden. Vandaar dat we elke week een overzichtje publiceren met de betere feestjes in het land, waarvoor we bovendien kaarten weggeven. Meer previews staan in de rubriek, hoe kan het ook anders, previews. Te vinden onder het hoofdmenu party.

North Sea JazzWat: North Sea Jazz & Afterparties

Waar: Rotterdam!

Datum: Het hele weekend.

Line-up: Jazz in de breedste zin des woords. Van de Buena Vista Social Club tot Snoop Dogg en van Al Green tot Jamie Lidell.

Entreeprijs: van 170 euro voor een drie dagenkaart tot gratis feestjes in de stad. (de zaterdag is inmiddels uitverkocht)

Website: www.northseajazz.nl

Bijzonderheden: De nieuwe locatie van het North Sea Jazz Festival is organisator Mojo zo goed bevallen dat ook de 32e editie plaatsvindt in het Rotterdamse Ahoy. Mede dankzij artiesten als Jamie Lidell, Amon Tobin en The Roots kan er ook gedanst worden. Voorafgaand aan, tijdens en na het jazzfestival is er in de binnenstad van Rotterdam van alles te doen op jazzgebied, waaronder concerten, jazzlunches, lezingen, exposities en afterparty's tot in de vroege ochtenduren. Kortom: een lang weekend jazzkoorts in de Maasstad.

Love2party preview

Steve AokiWat: Rauw

Waar: 11, Amsterdam & Tivoli, Utrecht

Datum: vrijdag 13 juli & zaterdag 14 juli

Line-up: Live: Man Like Me (London), Live: Rex the Dog, DJ’s Steve Aoki (Los Angeles), Jooost van Bellen

Entreeprijs: 15 euro (11), 10 euro (tivoli)

Website: www.meubelstukken.nl

Bijzonderheden: Rauw brengt deze zomer spraakmakende programmering met artiesten die bijna nog niemand kent maar die fikse kans maken erg geliefd te worden in Nederland. Op vrijdag 13 juli zijn Steve Aoki en de jongens van Man Like Me te gast bij Rauw in 11. Op zaterdag zijn het dezelfde dj’s maar dan een live optreden van Rex the Dog.

Dance ValleyWat: Dance Valley

Waar: Spaarnwoude

Datum: zaterdag 14 juli

Line-up: oa Paul van Dyk, Ferry Corsten, Umek vs. Valentino Kanzyani, Erick E, Carl Cox, Michel de Hey, Tim Deluxe, Cristian Varela, Rush, Pet Duo, Marco Remus, Frank Kvitta, Marco V, Robbie Rivera, Preach, Sebastien Leger, Benny Rodriguez, Kenny Dope Gonzalez, Sandy Rivera, Fish Go Deep, Roog en nog veel meer.

Entreeprijs: 62.50

Website: www.dancevalley.nl

Bijzonderheden: Het artiestenaanbod van 2007 doet wel erg veel aan dat van 2006 denken en staat vol met mainstream clubhouse, schranz en trance. Het lijkt wel of de liefhebbers van techno, minimal en electro worden afgestraft voor het feit dat ze vorig jaar massaal de voorkeur gaven aan Extrema Outdoor, dat op dezelfde datum plaatsvond. De kaarten zijn nog lang niet uitverkocht dus we zijn benieuwd wat het dit jaar gaat worden.

Love2party preview

Maurice FultonWat: Ratio?

Waar: 11, Amsterdam

Datum: zaterdag 14 juli

Line-up: Kathy Diamond, Maurice Fulton, Melon, VJ Lottez

Entreeprijs: 12 euro

Website: www.ilove11.nl

Bijzonderheden: Speciale aandacht voor de vaste avond van Melon in de 11. Dit weekend op bezoek Maurice Fulton. De loopbaan van Fulton leest als een feuilleton. De Amerikaan gaat al lang mee en bracht al vele albums in verschillende stijlen voort onder pseudoniemen als Dr. Scratch, Noize Boyz of Syclops en zeer recent MU. Al eerder was hij te gast in de 11 en dat werd toen ook erg goed ontvangen. Een aanradertje.

Love2party review

Michel de HeyWat: Studio 80 invites Michel de Hey

Waar: Studio 80, Amsterdam

Datum: zaterdag 14 juli

Line-up: Michel de Hey, Jay Samuel, Serge, Nico E. Shuker, Paul Dulac

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.micheldehey.com

Bijzonderheden: Michel de Hey houdt er wel van om lekkere lange sets te draaien, zeker als het de nacht na een festival is waar hij normaal maar 1.5 uur de ruimte krijgt. Zaterdag, na Dance Valley, staat Michel in Studio 80 vijf uur lang achter de draaitafels. In de kleine zaal is het aan de mannen van Clone, onder leiding van Serge, voor een avond vol elektro disco

Expectations in HifiWat: Expectations in HIFI

Waar: Exit, Rotterdam

Datum: zaterdag 14 juli

Line-up: Agnes (live), Biological (live), Hilbert in Hifi, Khalil, Steven P

Entreeprijs: 7.50

Website: www.inhifi.nl

Bijzonderheden: Het is weer zo’n weekend dat er in Rotterdam, behalve NSJ, weer weinig te beleven valt dus we pikken een van de weinige leuke feestjes er even uit. Hilbert organiseert al een tijdje goedbezochte feestjes in de Exit en deze keer heeft hij zelfs een speciale buitenlandse gast, Agnes. Dat is geen vrouw zoals je al snel zal denken maar een gerespecteerd producer uit Zwitserland.

Rekord3rWat: Zondag = Stranddag

Waar: De Nederlandse kust

Datum: zondag 15 juli

Line-up: Een hele rits Nederlandse dj’s en Axwell en Mr V. uit het buitenland.

Entreeprijs: tussen gratis – 15 euro

Bijzonderheden: Aankomend weekend stijgt de temperatuur ein-de-lijk tot boven de vijfentwintig graden. Zelfs de zon laat zich regelmatig zien. Tijd dus om zondag massaal naar het strand af te reizen, voor een paar fijne beachparty's. Van chillout en downtempo bij Jamm beach tot minimale techno bij de Woosah. En van progressive bij de Karavaan tot de Sunday Sessions van Warren Fellow en Sandeep bij Elements Beach, deze keer met een wel hele speciale gast. Check onze preview voor nog meer goede tips.

Love2party preview

Ook voor de komende weken hebben we nog een aantal interessante prijsvragen uitstaan. Check de previewpagina voor het gehele overzicht. Als je mee wilt doen aan één van onze prijsvragen, dien je een profiel te hebben op djscene.nl. Daarmee schrijf je je ook in op onze nieuwsbrief. Profiel aanmaken kan hier => Inschrijven op djscene

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws