Heropening club iT in december

Partyscene Redactie | 12 juli 2007
headlines

Nieuwe ‘iT’ op oude locatie

Na het faillissement in 2005, leek het voorgoed gedaan met de Amsterdamse oerclub de 'iT'. Er zijn echter vergevorderde plannen om deze club nieuw leven in te blazen, waarbij het volgens de berichten allemaal nog grootser, beter en spannender gaat worden dan tijdens de hoogtijdagen begin jaren negentig.

Deze arme jongens kunnen binnenkort van die koude boot af en weer lekker in de iT gaan dansen.Volgens de collega’s van het Amsterdamse Ondergrond.TV heeft zakenman Stefan Wolvers een intentieverklaring getekend met de Kroon Group, het vastgoedbedrijf dat het nieuwe gebouw op de plek van de iT verhuurt. Hij wil er opnieuw een exclusieve, trendy trekpleister voor heel gay Europa van maken en is van plan om elke twee weken grote internationale artiesten naar de hoofdstad te halen.

Het is nog niet bekend of de club ook weer daadwerkelijk ‘iT’ gaat heten, maar de nieuwe naam zal in ieder geval verwijzen naar de legendarische club, die vanaf 1989 grote populariteit genoot onder leiding van Manfred Langer, tot deze in 1994 overleed. Een eerdere overname in 2002 door uitbater Carlo Pitzalis verliep niet volgens plan, mede vanwege het feit dat de laatste werd opgepakt wegens drugshandel. De verwachte heropening zal waarschijnlijk in december van dit jaar plaatsvinden en Wolvers heeft er zo te horen alle vertrouwen in: hij schijnt voor 10 jaar getekend te hebben.

De gouden jaren van club iT ('89 - '92)

iT-goeroe Manfred Langer aan het woord

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws