Wat zijn jouw tien beste albums aller tijden?

Partyscene Redactie | 10 juli 2007
headlines

Muziektijdschrift Oor publiceert ‘Album-Top 100 Aller Tijden'

Wat hebben Massive Attack’s Blue Lines, Kraftwerk’s The Man-Machine, Aphex Twin’s eerste Selected Ambient Works, Underworld’s Dubnobasswithmyheadman en Daft Muziektijdschrift OOR vroeg honderd smaakmakers - van muziekbladen, kranten, blogs, sites, radiostations en tv-kanalen - plus de festivaldirecteuren van Pinkpop, Lowlands en Noorderslag naar hun persoonlijke lijst met tien beste albums aller tijden.Punk’s Discovery met elkaar gemeen? Het zijn de ‘dance-albums’ die een plekje hebben veroverd in OOR’s Album-Top 100 Aller Tijden.

Muziektijdschrift OOR vroeg honderd smaakmakers - van muziekbladen, kranten, blogs, sites, radiostations en tv-kanalen - plus de festivaldirecteuren van Pinkpop, Lowlands en Noorderslag naar hun persoonlijke lijst met tien beste albums aller tijden. Honderd lijstjes, resulterend in een Top 100 met de belangrijkste cd’s uit inmiddels vijf decennia popmuziek.

The Velvet Underground & Nico van The Velvet Underground & Nico uit 1967 is als eerste geëindigd in OOR’s Album-Top 100 Aller Tijden. Ook de vorige keer dat OOR een dergelijke lijst publiceerde, in 1987 en eveneens op grond van de voorkeurlijstjes van honderd Nederlandse popjournalisten en smaakmakers, was The Velvet Underground & Nico de grote winnaar.

De volledige lijst vind je terug in de nieuwe OOR (vanaf 12 juli in de winkels), inclusief analyses, commentaren, terugblikken op de lijst uit 1987 en álle honderd persoonlijke lijstjes van nu.

De eerste 10:

1. The Velvet Underground & Nico - The Velvet Underground & Nico

2. Nirvana - Nevermind

3. Radiohead - OK Computer

4. The Beatles - Revolver

5. The Smiths - The Queen Is Dead

6. Marvin Gaye - What’s Going On

7. Public Enemy - It Takes A Nation Of Millions To Hold Us Back

8. The Beach Boys - Pet Sounds

9. Jeff Buckley - Grace

10. The Clash - London Calling

Het aanbod van dance-albums in OOR's Album Top-100 Aller Tijden is wat mager. Meld daarom jouw tien favoriete dance albums van de afgelopen twintig / vijfentwintig jaar in het forum. Want als OOR het niet doet, doen wij het wel! ;-)

Oor

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws