Open brief aan Daft Punk

Partyscene Redactie | 9 juli 2007
headlines

          Beste Thomas en Guy-Manuel,          
          Jullie speelden exact dezelfde set die wij eerder in Bercy (Parijs) hebben gehoord.          

Afgelopen woensdagavond ben ik samen met een aantal vrienden bij de Daft Punk ‘Alive 2007’ show in de Heineken Music Hall in Nederland geweest. De kaartjes hebben we weken van tevoren gekocht voor ongeveer veertig euro per stuk. Ondanks de prachtige lichtshow, ben ik behoorlijk teleurgesteld in het optreden.

Voel jullie vrij te reageren en dit wat op te helderen in een open brief, want ik denk dat 'Alive' niet de meest passende naam is voor een show als deze.Jullie speelden exact dezelfde set die wij eerder in Bercy (Parijs) hebben gehoord. De gelijkenissen waren dusdanig groot, dat ik sterk het idee kreeg dat ik naar een cd aan het luisteren was. Wat deden jullie eigenlijk op het podium, behalve een enkele keer ritmisch mee klappen met de opname? En wie zegt mij dat de mannen in de robotpakken op het podium niet een onderbetaalde zwerver en de dame van de muntverkoop waren?

Wat dat betreft stelde de show nog minder voor dan een playback-optreden van Britney Spears. Zij doet tenminste nog een paar danspasjes in aantrekkelijke kleding. Ik vraag me dan ook af wat erger is: een hele show niets doen op het podium of stand-ins inhuren en thuis de nieuwe Harry Potter lezen?

De afgelopen tijd heb ik geweldige optredens gezien van onder andere Sebastian, Feadz, Krazy Baldhead en in het bijzonder Cassius. Het is enorm zonde dat jullie niet in de buurt van dit muzikale niveau komen.

Verder ben ik ook nogal teleurgesteld in de lengte van de show - een klein anderhalf uur. Hier zal ik verder geen probleem van maken, want ik begrijp dat dit met de capaciteitsbeperkingen van een cd te maken heeft.

Wat deden jullie eigenlijk op het podium, behalve een enkele keer ritmisch mee klappen met de opname?

Voel jullie vrij te reageren en dit wat op te helderen in een open brief, want ik denk dat 'Alive' niet de meest passende naam is voor een show als deze.

Groeten,

Dave Smith

P.s. Een engelse versie van deze brief is verzonden naar Daft Punk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws