Cobblestone Jazz brengt album uit

Partyscene Redactie | 5 juli 2007
headlines

Voorproefje nieuw album Cobblestone Jazz op 5 Days Off

Nieuwsgierig wat er gebeurt als je het trio Cobblestone Jazz, dat vooral gewend is aan live optreden, een tijdje opsluit in een studio? Het label Wagon Repair was dat ook en probeerde het uit, met als resultaat het nieuwe album ’23 Seconds’ dat in september uitkomt. Op vrijdag 6 juli staan ze in de Melkweg tijdens 5 Days Off.

 

Cobblestone Jazz staat op 6 juli in de Melkweg tijdens 5 Days OffTyger Dhula, Mathew Jonson en Daniel Tate hebben de afgelopen maanden dus in de studio doorgebracht om aan hun eerste album ’23 Seconds’ te werken. Toch is daarbij de improvisatiegedachte, waar Cobblestone Jazz tijdens de live-optredens bekend om staat, niet uit het oog verloren. De tracks zijn in één ’take’ opgenomen, met een minimum aan knip- en plakwerk achteraf. Tijdens hun debuutrelease ‘The 5th Element’, lag de focus van hun sound nog op jazzy house, maar de laatste jaren begint het trio steeds meer de grenzen met techno en minimal op te zoeken, zoals al bleek uit de release van ‘Dump Truck’ vorig jaar.

Aan de eerste track van het nieuwe album (‘Put The Lime In Da Coconut’) te horen, blijft Cobblestone Jazz zich in deze richting ontwikkelen. Daarbij gaan ze prat op het gebruik van oude synthesizers en analoge apparatuur om, naar eigen zeggen, ‘de kwaliteit van geïmproviseerde jazz binnen de parameters van de dance te kunnen behouden’. ‘Put The Lime In Da Coconut’ is inmiddels uitgebracht als sampler. Het gehele album wordt op 18 september als dubbel-cd en driedubbelaar op vinyl uitgebracht door Wagon Repair. Wil je niet zo lang wachten, ga dan naar hun gig op vrijdag 6 juli tijdens 5 Days Off. Op die avond treden ook Ricardo Villalobos & Luciano, Matthew Dear, Onur Özer, 2000 And One en Mackim op.

‘Put The Lime In Da Coconut’

 

Wagon Repair

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws