Lowlands scoort groene punten

Partyscene Redactie | 4 juli 2007
headlines

Green’n’Clean Award niet voor groentjes

 

Bijna alle festivals in Nederland houden zich op de één of andere manier bezig met duurzaamheid en het milieu, maar Lowlands spant op dit moment toch wel de kroon. Voor zijn inzet heeft organisator Mojo dan ook een Green’n'Clean Award in ontvangst mogen nemen.

 

"Zeg, jij daar in het publiek, pak dat papiertje dat je net op de grond mikte eens even snel weer op!"Het Green’n’Clean-project is een initiatief van Yourope, een Europese stichting die zich inzet voor verbetering van werkomstandigheden, veiligheid en het milieu in de festivalbusiness. Ook andere festivals als Parkpop, Pinkpop en Rock Werchter werken samen met deze organisatie. Om de groene traditie in 2007 voort te zetten, heeft Lowlands weer grote plannen voor de komende editie; zo is er gratis openbaar vervoer, komt de volledig composteerbare biobeker terug, worden er duizenden vuilniszakken aan de bezoekers uitgedeeld, is er een geavanceerd afvalscheidingscentrum achter de schermen en wordt er vijverwater gebruikt om de toiletten door te spoelen.

Gezellig en 'spontaan' Podpad-dorp.

Verder maakte de organisatie vorige week bekend dat er niet per se in een lekkende tent hoeft te worden gebivakkeerd, want er zijn Podpads te huur. De mini-huisjes, door bezoekers van de verschillende fora inmiddels liefkozend omgedoopt tot ‘hondenhokken’, hebben een slot op de deur, gordijnen, vloerbedekking, lampen en een matras. Daarnaast zijn er Bellepads; tenten voor 4 personen die compleet met luchtbed worden geleverd. De ‘schappelijke’ prijzen voor deze accommodaties variëren van 390 tot 460 euro. Maar dan ben je wel gelijk weer lekker groen bezig, want de stroomvoorziening in de Podpads wordt geleverd door een zonnepaneel op het dak.

Allemaal leuk en aardig, maar zoals altijd zijn wij toch vooral geïnteresseerd in de muziek. In de afgelopen weken zijn onder andere Justice (live), Just Jack, Peter, Bjorn & John, U.N.K.L.E en New Young Pony Club nog aan de line-up toegevoegd. Voor het complete overzicht tot nu toe kun je hier terecht.

Update (05-07-2007): De line-up is inmiddels nog verder aangevuld met Dave Clarke, Richie Hawtin, Dizzee Rascal, Trentemoller live en James Holden!

Lowlands

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws