Nieuw project Laurent Garnier: \'Public Outburst!\'

Partyscene Redactie | 28 juni 2007
headlines

Laurent Garnier brengt live-album uit in juli

De Franse technokoning Laurent Garnier tourde de afgelopen zes maanden in clubs en op festivals met z’n muzikale maatjes Phillipe Nadaud, Brugge Wesseltoft en Benjamin Rippert. Het project heeft inmiddels officieel een naam gekregen: “Public Outburst!”

F-communications kondigde deze week de release van een album aan met materiaal dat tijdens de jamsessies en concerten is opgenomen. De heren zijn geen onbekenden van elkaar. Zo heeft Garnier sinds 2000 regelmatig samengewerkt met Wesseltoft (keyboard) tijdens intieme optredens die in het teken stonden van jazz en Eindelijk weer nieuwe tracks van Laurent Garnier.soulvolle funk. De saxofoon- en klarinetklanken van Nadaud waren al vaak te horen in producties van de Fransman, zoals op ‘The Man With The Red Face” en Rippert heeft Garnier begeleid tijdens zijn filmproject voor het prestigieuze Louvre-museum in Parijs.

Tijdens Lowlands staat ‘Lolo’ live op de programmering en misschien sleept hij zijn drie vrienden dus wel mee naar Biddinghuizen.

De release met nieuwe versies van oud werk en een aantal nieuwe tracks, staat gepland voor 16 juli (op cd en in digitale vorm). F-com belooft ons ‘audio- en videosnapshots van ontmoetingen rond dezelfde passie voor muziek’. Dat brengen ze dan toch wel weer mooi, die Fransen.

Tracklist:

1 63

2 Butterfly

3 M Bass

4 Controlling The House

5 The Battle

6 First Reactions

7 Barbiturik Blues

 

De cd bevat ook video-opnames van “The Man With The Red Face” op Rock Werchter en “M-bass” op Pont Du Gard.

Filmpje Public Outburst! op Arezzo Wave Love Festival 2006 in Italië.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws