Mark Ronson gaat zijn eigen weg

Partyscene Redactie | 27 juni 2007
headlines

Mark Ronson hoeft absoluut niet mee naar de ‘rehab’

De producer die verantwoordelijk is voor het succesvolle geluid van Amy Winehouse, laat op zijn album ‘Version’ horen dat hij veel meer in zijn mars heeft dan cocktails mixen voor de inmiddels wereldberoemde diva met het alcoholprobleem.

Ronson heeft geen 'rehab' nodig.Even een kleine introductie voor wie hem nog niet kent: De 32-jarige Mark Ronson werd geboren in Londen en verhuisde op 8-jarige leeftijd naar New York. Na gitarist te zijn geweest in zijn ‘high school’-bandje werd hij, onder invloed van platen van o.a. The Brand New Heavies, aangestoken door het funk-virus.

Rond 1993 begon hij te draaien in New Yorkse clubs en waaide zijn sound mee met een aantal stijlen die op verschillende momenten populair waren. Zijn eerste stappen in het produceren, zette hij met het debuutalbum van Nikka Costa (u weet wel: veel rood haar, hitsingle ‘Like A Feather’). Zijn eerste eigen album ‘Here Comes The Fuzz’ flopte behoorlijk, maar leverde hem blijkbaar toch voldoende contacten op voor het maken van ‘Version’.

Misschien dat dit nieuwe album een verkapte sollicitatie is om permanent aan de slag te komen als producer voor andere artiesten, want werken met Amy Winehouse kan niet altijd even gemakkelijk zijn (saillant detail: ze wordt slechts één keer genoemd in zijn biografie, terwijl hij zijn naamsbekendheid binnen de mainstream muziekwereld op dit moment toch vooral aan haar te danken heeft). Het album bestaat uit relaxte funky covers van bands als Coldplay, The Kaiser Chiefs en Maxïmo Park, waaraan de originele artiesten vaak meewerkten. ‘Version’ bracht al één bescheiden hitje voort, Ronson’s versie van Radiohead’s ‘Just’. Ook komt ‘Stop Me’ met Daniel Merriweather regelmatig op de diverse radiozenders voorbij. Het album staat verder bol van de nu-jazz, soul en funk en is al een paar weken uit, maar verdient hier zeker nog wat extra aandacht. Erg geschikt voor een warme, lome zomerdag.

‘Version’ beluisteren kan hier

MySpace Mark Ronson

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws