Ableton Masterclass in de Sugar Factory

Partyscene Redactie | 12 juni 2007
headlines

Altijd al willen weten hoe je Ableton onder de knie krijgt, zodat je er de vetste platen mee kan produceren? Altijd al willen weten hoe je met de nieuwe Nintendo Wii afstandbediening gecombineerd met Ableton de dikste beats uit je speakers kan laten rollen? Kom dan aanstaande donderdagavond naar de Ableton masterclass in de Sugar Factory.

Ableton Workshop 2006Na het grote succes van de eerste DJ/Producer Meeting in de Amsterdamse Sugar Factory, bundelen 365mag.com, Ableton en Nintendo opnieuw hun krachten, met als doelstelling een platform te creëren voor muziekproducers in de hoofdstad, en daarbuiten. De tweede editie biedt een nog interactiever en uitdagender programma dan het eerste event, en zal andermaal om Ableton Live draaien. Maar niet alleen Ableton komt aan bod in het avondvullend programma. Het is tevens een opmaat voor een aantal andere edities op verschillende plekken in Nederland, om nieuwe elektronische artiesten een uniek platform te bieden qua kennis en ondersteuning in hun weg naar de top.

Het volledige programma voor deze workshop is als volgt

Programma: 14 juni: Sugar Factory, Amsterdam: 20.00 – 24.00 uur

1: Ableton Live Masterclass #2 - Wat is Ableton Live? + Tips & Tricks voor ervaren gebruikers!

2: Nintendo WII vs Ableton Live showcase - door 'WIIJ' Timski! (NL)

3: Advanced Production Clinic - door Medway ( USA)

4: 365DEMO FORUM: - Ontvang directe feedback op je tracks door ons team van professionals uit de muziekwereld.

Door MI7 (Ableton distributeur voor de Benelux) en 365LIVE!. Gedurende het eerst half uur wordt ingegaan op de basis van Ableton, terwijl het tweede halfuur juist open staat voor allerhande interactieve vragen van ervaren gebruikers. De Nintento WII gameconsole maakt binnen de games wereld indruk met haar innovatieve controller, die fysieke bewegingen in 3d naar het scherm weet te vertalen. Dat de WII afstandbediening, ook wel de WIImote ook in combinatie met Ableton werkt bewijst WII DJ, of ‘WIIJ’ Timski die zijn Ableton set er mee bestuurt, en daarmee op de voorpagina van de New York Times belandde. Nu is hij te gast om te demonstreren wat er met de WIImote en met Ableton allemaal te doen valt.

MedwayMedway (Jesse Skeens/USA) is een bekende producer uit de VS met talloze releases op het vermaarde Hooj Choons en het eveneens beroemde Britse Global Underground label. Hij heeft zich sinds kort in Amsterdam gevestigd, en is een instituut op het gebied van productie en mastering op alle platformen. Als een expert met jarenlange ervaring, zal hij een van zijn eigen tracks behandelen, om vervolgens een aantal van zijn tips & tricks uit de doeken te doen.

Het is als nieuwe producer vaak lastig om voet aan de grond te krijgen in een markt met drukke platenbazen, bezette producers en overgeboekte DJ's. Als afsluiter bieden we producers een kans om in contact te komen met een aantal sleutelfiguren uit de industrie om feedback te krijgen op eigen tracks. Het panel bestaat uit: Peter van Hal (Extrema, ADE, Deep records), Jerry van Schie (Groove Collection records), Darko Esser (programmeur Doornroosje en eigenaar van Wolfskuil records), producer en DJ's Onno en Estroe, beiden uit de Earth stal. Door vooraf te registreren kunnen producers een plek voor feedback bemachtigen, met wellicht een (internationale) release als gevolg.

365 Mag

Sugar Factory

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws