Vijf jaar Wicked Jazz Sounds

Partyscene Redactie | 12 juni 2007
headlines

Aanstaande zaterdag viert Wicked Jazz Sounds haar vijfjarig bestaan in de Amsterdamse poptempel Paradiso. De mannen achter de populaire clubavond - 'een futuristische muzikale reis vol jazz, hiphop, soul, funk, broken-beat, house, drum & bass' - hebben een batterij aan dj's uitgenodigd om het jubileum mee te vieren.

Wicked Jazz SoundsDe basis van Wicked Jazz Sounds werd vijf jaar geleden gelegd in de toenmalige 020. Elke zondagnacht kon je daar genieten van de combinatie van live jazz en de vetste dansplaten. Na de 020 kwam de verhuizing naar de Sugar Factory alwaar de resident-dj's en (inter)nationale gasten nog steeds elke zondag het jazzevangelie verkondigen. In de jaren die volgden is de stap naar landelijke bekendheid gemaakt. Het nujazzcollectief was niet alleen te bewonderen op festivals als North Sea Jazz, Extrema Outdoor, en Solar Festival, maar ook in diverse vaderlandse poppodia als de Winkel van Sinkel, Speakers en Musk.

Naast feesten en festivaloptredens zou je Wicked Jazz Sounds kunnen kennen van de gelijknamige cd-reeks. Dit voorjaar is het derde mixalbum verschenen en de recensies waren behoorlijk lovend. Onze eigen recensent John omschreef het als volgt: "Samen zijn de twee cd's gewoon twee machtige sets die elk met schitterende platen naar een hoogtepunt toewerken. En dat allemaal in 1 cd-doosje! Een musthave voor de echte muziekliefhebber. Een voorbeeld voor velen."

Wicked Jazz Sounds 5 Year Anniversary

16 juni @ Paradiso, Amsterdam

DJ's: Phil Horneman, Leroy Rey, Mr Speak, UrvinsonLive: Berenice van Leer (vocals), Diederik Rijpstra (trumpet), Floris vd Vlugt (sax), Gideon van Gelder(keys), Gilian Baracs (keys), Jeff Hollie (sax), Laurens Priem (guitar), Micha Schellhaas (guitar), Paul van Kessel (vocals), Renske Skills (vocals), Renske Taminiau (vocals), Susanne Alt (sax)

Basement: Plastic Hifi (live), Quincey (live), Susanne Alt Quartet (live)

Recensie Wicked Jazz Sounds vol 3

Wicked Jazz Sounds

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws