Audio Assault viert jubileum op gepaste wijze

Partyscene Redactie | 30 mei 2007
headlines

Presentatie Audio Assault dubbel cd

Het Rotterdamse Audio Assault bestaat vijf jaar. Maarliefst vijfentwintig releases en zelfs een heus sublabel, Arms, zagen in die periode het daglicht. Natuurlijk moet een jubileum gevierd worden en wel aanstaande vrijdag in de vaste thuisbasis, Waterfront. Een avond vol pompende techno met alleen maar artiesten van het label. En of dat niet genoeg is, wordt er deze avond ook nog een Audio Assault dubbel cd gepresenteerd.

Bas MooyVijf jaar geleden maakte het Rotterdamse technolabel Audio Assault een vliegende start toen de promo van de eerste release werd gedraaid door Dj Rush tijdens het eindfeest van de Love Parade in Berlijn. Rush was zo onder de indruk van 'Full Charge' van Vincent de Wit, dat hij contact zocht met labeleigenaars Bas Mooy en Jeroen Liebregts en aanbood het nummer te remixen. De eerste Audio Assault was niet aan te slepen en is inmiddels acht keer gerepressed. Nadat Bas en Jeroen een distributiedeal kregen bij Triple Vision Record Distribution ging het hard. Met een constante output van releases lijkt de technotrein na vijf jaar voorlopig nog niet stil te staan.

Labeleigenaars Bas Mooy en Jeroen Liebregts zijn altijd trouw gebleven aan een eigen sound. In deze tijden van overheersing van het minimale en hardtechno geluid blijft Audio Assault eigenwijs de stevige techno steunen. Ook brachten ze zelf de afgelopen jaren verschillende tracks uit zowel op hun eigen als verschillende andere labels als Planet Rhythm, Submissions en Patterns. En de mannen kijken vooral ook over de grens. zo draaide Jeroen afgelopen weekend in de USA en stond Bas twee Jeroen Liebregtsweken geleden nog in Schotland. Daarnaast staan de heren in augustus in Leeds en staan er gigs in respectievelijk Polen, Malta, Spanje, Engeland, USA, Italie en Oostenrijk op het programma. Drukbezette baasjes dus.

Om het vijfjarig jubileum goed te vieren wordt aanstaande vrijdag Waterfront aangedaan voor een avondje Audio Assault techno. Natuurlijk met alleen maar eigen artiesten. Uit Oost - Europa komen Rumenige en Loktibrada en Grovskopa als speciale gasten. Jeroen Liebregts zal aantreden met zijn partner in crime Laurens van der Starre als 'Radial', recent nog te zien op Awakenings. Daarnaast is Charlton van de partij voor de openingsset en is Bas Mooy verantwoordelijk voor de afsluiting van de avond. In de kleine zaal zijn het Perry en Boris Ross die de honours waarnemen. Tevens wordt deze avond een speciale dubbel cd gepresenteerd. Samengesteld en gemixt door Bas en Jeroen.

Tracklisting Audio Assault cd

Audio Assault

Bas Mooy

Jeroen Liebregts

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws