Zevende Cocoon-compilatie ‘G’ eind mei in de winkels

Partyscene Redactie | 17 mei 2007
headlines

Wat draaien Sven en zijn Cocoon-kornuiten momenteel?

Ieder jaar brengt het label van Sven Väth vlak voor de zomer een compilatie uit met tracks van deephouse-, minimal- en technoartiesten die op dat moment wereldwijd hoge ogen gooien op de dansvloer. We zijn alweer toe aan nummer zeven, ofwel ‘G’.

'Compilation G'Ook deze zevende compilatie zal een aantal lekkere zomerhitjes voortbrengen, net als de vorige compilaties ons Roman Flugel’s “Geht’s Noch?” en Dinky’s ‘Acid In My Fridge’ brachten. Naast gevestigde namen als Tiefschwarz, Onur Özer en Deetron, duikt de naam Phil Kieran ineens op in de tracklist. De techhouse-producer, onder meer bekend van zijn remix van Agoria’s ‘Onzième Marche’, ontpopt zich de laatste tijd als een ware alleskunner. Hij bracht het afgelopen jaar een aantal minimaltracks uit en toert daarnaast de wereld rond met zijn electro-rockband Alloy Mental.

Verder mochten ‘nieuwkomers’ als My My (Playhouse), Stephan Bodzin (Spielzeug Schallplatten/ Herzblut) en Marcel Dettmann (Ostgut) natuurlijk niet ontbreken. De onbekende Brit Jamie Jones heeft nog weinig eigen releases op zijn naam staan, maar aangezien hij momenteel enthousiast gelanceerd wordt op de compilaties van bekende labels als Connaisseur, Poker Flat, Freak N’ Chic en nu dus ook Cocoon, is dit waarschijnlijk een naam om komende zomer in de peiling te houden.

De compilatie komt, zoals elk jaar, uit op cd en als prijzige, ongemixte 6x12”-vinylbox (60 euro). De release zal eind mei plaatsvinden (datum nog niet bekend).

'Cocoon Compilation G'  tracklist

1. My My – Fast Freeze

2. Cobblestone Jazz – W

3. Chaim – Genesis

4. Stephan Bodzin – Treibsand

5. Tiefschwarz – Lionel

6. Marcel Dettmann – Sepia 807

7. Aki Latvamäki – Tämä Tuli Jarvestä

8. Audion – Fire

9. Phil Kieran – I think I'm a Monster

10. Jamie Jones – Harajuku

11. Onur Özer – Halikarnas

12. Deetron – Maguma

Tip: Op vrijdag 25 mei staat Stephan Bodzin in de Utrechtse Ekko op Full Spectrum ter promotie van zijn nieuwe album ‘Liebe Ist…’.

Cocoon

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws