NK turntablism op 10 juni in de Melkweg

Partyscene Redactie | 14 mei 2007
headlines

‘Over smaak valt niet te twisten; over techniek wel’

Het jaarlijkse nationale kampioenschap turntablism van DMC wordt op 10 juni gehouden in de Amsterdamse Melkweg. Deelnemers uit België, Luxemburg en Nederland strijden om tickets voor het wereldkampioenschap van DMC, in september in London. Daar maakt men kans op onder meer een set met goud vergulde draaitafels en een hoofdprijs van 10.000 dollar.

 

Het nk turntablism vindt op 10 juni plaats in de MelkwegHet kampioenschap van 10 juni dient als aanzet om meer animo voor turntablism in Nederland te bewerkstelligen. “Wij vinden het jammer dat de factor ‘smaak’ vaak de bovenhand heeft bij de beoordeling van dj’s en dat er weinig gelet wordt op techniek”, zegt Bas Olofsen van de organisatie. “Technisch gezien zijn turntablisten stukken verder dan ’s werelds meest bekende dj’s. Wij zien graag dat hier op een breder vlak meer waardering voor ontstaat.”

De jury

Voor DJ Kypski (C-mon en Kypski) vormde het turntablism een springplank voor een muzikale carrière. Daarom maakt hij onderdeel uit van de jury die bepaalt welke deelnemer(s) in september tijdens het wereldkampioenschap van DMC in London om de wereldtitel zal(zullen) strijden. Naast DJ Kypski neemt er een viertal turntablisten van stand uit de Benelux plaats in de jury:

DJ Rockid (Nederlands DMC kampioen van 1998 t/m 2002)

DJ Savage (Nederlands DMC kampioen 2003)

DJ Grazzhoppa (be) (Europees DMC kampioen 1991)

DJ Lamont (be) (Belgisch Team-kampioen (met Killa Tactics) 2000) plaatsnemen in de jury.

DMC

Sinds 1986 vormen de nationale en internationale dj-kampioenschappen van DMC de basis voor evolutie, ontwikkeling en het verleggen van grenzen op dj-gebied. Dit heeft er toe geleid dat er dj’s zijn opgestaan die met behulp van draaitafels en platen praktisch hun eigen muziek maken. Vandaar de term ‘turntablism’. Deze term maakt duidelijk dat een turntablist zijn draaitafel als een muziekinstrument beschouwt. Voor turntablism zijn, in tegenstelling tot het ‘gewone’ dj-en, dezelfde vaardigheden nodig als voor het bespelen van welk willekeurig muziekinstrument dan ook; techniek, ritme, virtuositeit, muzikaliteit creativiteit en inventiviteit.

Inschrijven kan nog! Meer info op de site van DMC Benelux

En zo doen we dat:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws