Nieuw album Theo Parrish

Partyscene Redactie | 7 mei 2007
headlines

Jazzy en soulvolle deephouse uit Detroit

Het succes van de remix van zijn track ‘Falling Up’ door fijnproever Carl Craig, heeft ervoor gezorgd dat nu-jazz en deephouse-producer Parrish weer helemaal hot is. Zeven jaar na de release van zijn laatste album, is ’Sound Sculptures Vol. 1’ klaar om uitgebracht te worden.

Theo Parrish is terug van 'eigenlijk nooit weg geweest'.Theo Parrish was er in 1986 vroeg bij; al op zijn dertiende begon hij met dj-en en produceren. Zijn inspiratie vond hij bij grote namen uit verschillende uithoeken van de muziekwereld, zoals Miles Davis, Stevie Wonder, Jimi Hendrix, Nina Simone en Bob Marley. Begin jaren negentig kwam daar nog de samenwerking bij met artiesten uit Detroit en Chicago: onder anderen Ron Hardy, Larry Heard, Lil Louis, Farley Jackmaster Funk, Gene Hunt , Mike Dunn, Frankie Knuckles.

Zijn zwoele jazzy tracks vielen al goed in de smaak bij muziekliefhebbers en collega-muzikanten, maar wereldwijde naamsbekendheid bij het grote publiek volgde eigenlijk pas na de ‘Falling Up’-remix van C2 in 2006. Deze hernieuwde aandacht voor zijn kwaliteiten heeft Parrish waarschijnlijk geïnspireerd tot het uitbrengen van dit album, dat vol staat met lome jazz, deephouse, soul en zelfs een vleugje minimal. De driedubbele vinyleditie is inmiddels uitgebracht op zijn eigen label Sound Signature. Of er ook een cd-release aankomt, is vooralsnog niet bekend.

Beluister het album HIER

MySpace-page Theo Parrish

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws