Sziget: 7 dagen feesten in Boedapest

Partyscene Redactie | 24 april 2007
headlines

          Nederlandse kaartverkoop van start gegaan          

Szigetsfestival: het Lowlands van Hongarije

De vijftiende editie van het Szigetfestival van 8 tot 15 augustus in Boedapest zal volgens de organisatie ruim 400.000 bezoekers trekken. Daaronder bevinden zich vele Nederlanders. Vorig jaar trokken zo’n 3.000 landgenoten naar het Hongaarse festival.

Op een groot Donau-eiland, midden in Boedapest, verrijst een complete partystad, waar 7 dagen lang, 24 uur per dag de meest uiteenlopende acts te zien zijn. Tienduizenden jongeren vanuit heel Europa trekken naar de Hongaarse hoofdstad, waar meer dan duizend bands vanuit de hele wereld acte de présence geven.

Rock, dance, wereldmuziek, punk, electro, funk, blues en klassiek, voor iedereen is er wel iets te beleven op één van de zestig podiaRock, dance, wereldmuziek, punk, electro, funk, blues en klassiek, voor iedereen is er wel iets te beleven op één van de zestig podia. Sziget is meer dan muziek: Theater, kermis, film, kunst, spiritualiteit, sport, de meest uiteenlopende restaurants, winkels, barretjes en theehuizen en daar tussenin enorme, met grote lampionnen verlichte, tentenkampen.

De meeste internationale bands van naam spelen op het Mainstage waar plaats is voor 40.000 bezoekers. Het Worldmusic-podium is één van de best geprogrammeerde in zijn genre en trekt tot 15.000 bezoekers per optreden. ’s Nachts zijn er uiteenlopende party's op verschillende locaties.

De prijzen van consumptiegoederen zijn niet al te hoog: bier kost doorgaans een euro, een maaltijd tussen de twee en vier euro. Ondanks de grootte van het terrein en het enorme aantal kampeerplaatsen, zullen de Szigetkaarten met kampeerplek waarschijnlijk eind juli al uitverkocht raken. Het Szigetfestival opent de poorten op 7 augustus om 12.00 uur, in de ochtend van de 15e augustus dient iedereen te vertrekken

De meeste internationale bands van naam spelen op het Mainstage waar plaats is voor 40.000 bezoekers.Kamperen is toegestaan op het gehele festivalterrein met uitzondering van doorgaande routes en de velden voor de podia. De toiletten, douches en wasbakken worden meerdere malen per dag geleegd en het terrein wordt dagelijks schoongemaakt. Echter na vier dagen zijn de meesten wel aan een schoonmaakbeurt toe. In de stad heb je fantastische baden met water uit eeuwenoude warmwaterbronnen die niet alleen schoon en heilzaam zijn maar ook  katers doen smelten.

Op Sziget mag veel, maar het is verboden om extra eten en drinken mee nemen op het festivalterrein. Op het terrein zelf is alles voor zeer goede prijzen te krijgen. Ook gevaarlijke voorwerpen die als wapen kunnen dienen en drugs zijn uit den boze. In praktijk wordt er veel geblowd op het eiland, maar officieel is het verboden.

De eerste namen uit de line-up:

Tool, Pink, Napalm Death, Laurent Garnier, The Rakes, Chemical Brothers, Goldie, Kaizers Orchestra, Madness, Babylon Circus, The Hives, Dave Clark, The Killers, Nine Inch Nails, Within Temptation, Killing Joke, Faithless, DJ Hell, Plump DJ's, Fanfare Ciocarlia, Skatelites, Sinead O'Connor, Nitzer Ebb, Timo Maas, Mika, Uncle.

                

Gisteren is in Nederland de kaartverkoop van start gegaan bij de Plato cd-winkels en via de Boedapest.net. Een weekkaart zonder kampeerplek kost 120 euro, een weekkaart met kampeerplek 150 euro. Big-Foot Travels organiseert busreizen naar Boedapest. Een retourtje Sziget kost 149 euro.

Meer info: Sziget

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws