Papieren draaitafel de toekomst?

Partyscene Redactie | 5 april 2007
headlines

          Britse grafische designer doet het simpel en goedkoop          
          Geluid in beeld is de toekomst          

Gekkigheidje. Terwijl menig muziekliefhebber, producer en dj reikhalzend uitkijkt naar de allernieuwste dure technische snufjes, laat Simon Elvins, een Britse grafisch designer, zien dat het ook heel simpel en goedkoop kan. Hij draait zijn plaatjes op een zelf ontworpen papieren platenspeler.

De revolutionaire draaitafel moet wel handmatig bediend worden, maar geeft hetzelfde geluid weer als een normale draaitafel of cd-speler. Naast deze creatie is Elvins in 2006 begonnen met een project waarbij ‘het geluid’ zelfstandig kunstwerken maakt. Door een platenspeler te verbinden met een pen, bepalen de tonen en variaties van het geluid het patroon dat wordt geprint op papier.

Love2Party baseert zich bij de cd-recensies en partyverslagen voorlopig gewoon op het gehoor. Toch zullen we Elvins’ grafische weergave van audio zeker in de gaten houden. Je weet tenslotte maar nooit: misschien krijgen we op deze manier ooit wel een bevredigend antwoord op de nog altijd voortgaande ‘vinyl vs. cd’-discussie.

Simon Elvins

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws