Static presenteert de Koninginneweekender

Partyscene Redactie | 5 april 2007
headlines

Driedaagse technomanifestatie in voormalige TPG-gebouw

'Waarom moeilijk doen en een grote hoeveelheid artiesten in één Koninginnenacht proppen, als het ook makkelijk kan met een relaxte weekender?' Dat moet de organisatie van Static gedacht hebben. Op 28, 29 én 30 april organiseert ze een Static Weekender.

In aanloop naar de dag waarop Nederland massaal uit zijn dak gaat, besteden wij aandacht aan de dikste feestjes rond Koninginnedag. Na de aankondigingen van FCA in de Utrechtse Central Studio’s en 1 Day Off in de Amsterdamse Melkweg, blijkt dat het ook moeilijk kiezen is op koninginnenacht zelf. Gelukkig biedt Static ons meer mogelijkheden met een zeer gevarieerde weekender.

Steve Bug presenteert zijn nieuwe Fuse-mix-cdOp zaterdag 28 april staan er, naast een dj-set van Static-resident Bart Skils, een live-set van Samim (Tuning Spork) en een dj-set van niemand minder dan Steve Bug (Pokerflat) op het programma. Deze avond in de 11 in Amsterdam zal in het teken staan van Steve Bug’s Fuse-compilatie, die op 30 april wordt uitgebracht. (22:00-04:00 entree 18 euro, vvk 15 euro).

Zondag 29 april verhuist het Static-circus vervolgens naar BG, de begane grond van de Oosterdokskade, waar Paul Kalkbrenner (Bpitch) een live-set brengt. De dj’s die avond zijn Sebo K (Mobilee), 2000 And One (100% Pure) en Kabale und Liebe (Archipel). In de 11 zelf is er op dat moment de ‘Rauw Koninginnenacht Special’ van Skils-collega Joost van Bellen; over dit laatste feestje volgt binnenkort meer info op Love2Party. (22:00-04:00 entree 24 euro, vvk 22 euro).

Op Koninginnedag zelf is de weekender terug in de 11 met live-sets van Marc Houle (M-nus) en Polder (Intacto). De dj’s op die avond zijn Mathias Kaden (Freude Am Tanzen), Onur Özer (Vakant) en Boris Werner (Remote Area). (20:00-05:00 entree 18 euro, vvk 15 euro).

De feesten zullen drie dagen lang visueel worden ondersteund door het blijkbaar onuitputtelijke vj-team Out of Order. Static brengt hiermee een indrukwekkende weekender naar Amsterdam, met vertegenwoordigers van veel gerespecteerde techno- en minimal labels en voor ieder wat wils. Zal de 11 het Amsterdamse epicentrum van de dance worden op Koninginnenacht 2007?

Love2Party-interview Steve Bug

FCA Queensday Special preview

1 Day Off Koninginnenacht preview

Binnenkort meer info op Static Nights

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws