Dutch Electronic Art Festival volgende week van start

Partyscene Redactie | 3 april 2007
headlines

Interact or Die!

Van 10 tot en met 29 april wordt het Dutch Electronic Art Festival (DEAF) voor de achtste keer gehouden in Rotterdam. Dit internationale festival voor elektronische kunst wordt tweejaarlijks georganiseerd door V2_, Instituut voor de instabiele media en vindt plaats in locaties door heel de stad. Dit jaar is gekozen voor het thema 'Interact or Die!'

DEAF 2007 FlyerDEAF is een tweejaarlijks interdiciplinair festival dat wordt georganiseerd door de in Rotterdam gevestigde organisatie V2_ (Institute for the Unstable Media). Het wordt dit jaar voor de achtste keer gehouden. DEAF biedt een breed scala aan mogelijkheden voor z'n bezoekers. Met onder meer lezingen, workshops en live optredens valt er genoeg te beleven. Door een keur aan nationale en internationale wetenschappers en kunstenaars uit te nodigen, probeert DEAF ook een ontmoetingsplek voor open geesten en een broedplaats voor nieuwe ideeen te zijn.

DEAF 2007 presenteert een uitgebreid programma op het gebied van kunst, technologie, wetenschap en samenleving, waarbij een grote tentoonstelling van interactieve kunstwerken centraal staat. Tijdens het festival is er deze keer speciale aandacht voor China. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van (muziek-) performances, seminars, workshops en een symposium. De tentoonstellingslocatie van DEAF07 is het nieuwe cultuurcentrum Las Palmas, LPII en Pakhuismeesteren op de Kop van Zuid in Rotterdam. Andere locaties die DEAF aandoet zijn onder andere V2_, het NAi, Museum Boijmans Van Beuningen, het ro theater, Staal en Arminius.

Scan7Op muziekgebied is er ook van alles te beleven dit jaar. Zo presenteert STEIM op donderdag een volgepakte avond met een brede selectie uit essentieële live performances met hybride elektro-akoestica. De vrijdag is voor de mannen van Todaysart. Een avond met muziek, video en experimenten van drie acts die de elektronische muziek zijn toegewijd met als hoogtepunt het pure Detroit-gevoel van het best bewaarde geheim van motor city, Scan7 en een DJ performance van breakbeat-DJ Siuli K.O.

Tot slot viert organisator V2_ op zaterdag haar 25-jarig bestaan met een buitengewoon dynamische avond met Staalplaat Soundsystem, de laserperformances van Edwin van der Heide en optredens van Maurice Benayoun en Jean-Baptiste Barrière. Daarnaast zullen ook het jubilerende Mouse on Mars uit Duitsland en Ryoji Ikeda, Japans bekendste componist van elektronische muziek acte de présence geven. Ook S.S.S. (Sensor Sonic Sights) met Atau Tanaka, Cecil Babiole en Laurent Dailleau zullen optreden met een performance die bestaat uit beeld en geluid.

Love2party @ DEAF04

DEAF07

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws