Geen )toon) festival in 2007, wel protestfeestje

Partyscene Redactie | 26 maart 2007
headlines

Haarlem verleent dit jaar geen subsidie voor )toon) festival

Al een paar jaar bezoekt Love2party met veel plezier het )toon) festival in Haarlem. Het festival heeft zich in zeven jaar tijd ontpopt tot één van de grootste en meest prestigieuze festivals voor elektronische muziek(kunst) in Nederland. Vanwege allerlei subsidieperikelen gaat het )toon) festival dit jaar niet door. Daarom geeft de organisatie dit weekend een statement met )no )toon.

Fairmont headliner op no_)toon) festival)toon) is in zeven jaar uitgegroeid tot één van de grootste en meest prestigieuze festivals voor elektronische kunst en muziek. Een festival met een internationale uitstraling en gebaseerd op een consequente programmavisie en een hoog kwaliteitsniveau. )toon) is een festival met ambities. Vanwege een veranderend subsidieklimaat, waarin het voor kwalitatief hoogstaande maar experimentele programma's als )toon) steeds lastiger wordt om financiële ondersteuning veilig te stellen en de begroting sluitend te krijgen, is besloten om )toon)8 op te schuiven naar voorjaar 2008.

Ondertussen vindt komend weekend no_)toon) plaats. Géén vervangend festival en ook geen ')toon) in 't klein', maar een pamflet in beeld en geluid waarmee de organisatie wil wijzen op het belang van )toon) voor de stad Haarlem en als karakteristiek onderdeel van het landelijke aanbod van digitale beeld- en geluidskunst. Het evenement speelt zich af in de Nieuwe Vide, Patronaat, De Hallen en Grasland en zal werk omvatten van onder meer de Britse kunstenaar en musicus Max Eastley, de Britse groep Sand en de Nederlanders Machinefabriek en Martijn Tellinga. Doel van no_)toon) is om voorwaarden te scheppen waardoor de reeks )toon)-festivals in 2008 hervat kan worden en kan uitgroeien tot een ijkpunt voor de culturele ambities van de stad Haarlem.

Grote naam komend weekend is Fairmont. De Schijfrijders presenteren Jake Fairley, de Canadees onder het pseudoniem Fairmont een enorme dance-hit had met het nummer 'Gazebo'. Vpro's 3voor12 prees 'Gazebo' om de 'bitterzoete melange van extase en melancholie'. Uiteraard maken de Schijfrijders en VJ Tekvids daarbij de avond compleet met hun opzwepende mix van de lekkerste techno, elektro, minimal en breaks.

Love2party @ )toon) 2006

Love2party @ )toon) 2005

Toonfestival

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws