Electronation kijkt over de grens

Partyscene Redactie | 22 maart 2007
headlines

Electronation gaat internationaal

Voor vernieuwende en veelzijdige muziek moet je tegenwoordig in Berlijn zijn: Het zwaartepunt van alles wat trendy is of op korte termijn zal worden. Er is een aantal Nederlanders dat hier toch heel anders over denkt en deze wereldstad komend weekend op zijn kop gaat zetten met vaderlandse kwaliteitsmuziek.

Nuno Dos SantosElectronation waagt zich op zaterdag 24 maart tijdens de European Clubnight in het 'hol van de leeuw' en zal met Satellite 31 de kwaliteiten van een flink aantal Nederlandse artiesten onder de aandacht van de Berlijnse dancescene gaan brengen. In een stad die voornamelijk gedomineerd wordt door minimal, brengt Electronation de volgende line-up: Mason, Nuno dos Santos, Roel H, Terry Toner, P. van Dongen en Rednose Distrikt (Steven de Peven en Aardvarck). Hopelijk kunnen de bezoekers van Club VCF Rochstrasse al deze variatie aan.

Maar dit project is niet eenmalig. Satellite 31 zal in de nabije toekomst namelijk nog veel meer Europese steden aan gaan doen om de diverse Nederlandse producers te promoten. Hiervoor ontvangen ze zelfs, als eerste dance-organisatie ooit, subsidie van Musicxport.nl. Love2Party checkte bij Nuno dos Santos of hij er al een beetje zin in heeft:

Eerste gig in Berlijn voor jou?

Nuno:"Mijn tweede. Eerste was een paar maanden geleden via Traum. Ik heb toen samen met Patrice Baumel voor een lege zaal staan draaien. Hele feest was behoorlijk geflopt, zeg maar. We hebben toen wel ontzettend veel lol gehad!"

Hoe denk je het enorm verwende publiek in Berlijn aan het rocken te krijgen?

Nuno: "Door veel jazz, schlagers en reggae te draaien. Nee, maar dat komt wel goed. We gaan met een hele delegatie uit Nederland. Dus zonder twijfel dat we die tent gaan rocken!"

Welke Europese steden staan er nog meer op de planning?

Nuno: "Naar mijn weten gaat Electronation in meerdere landen Nederlandse electronische ambassades opzetten. Engeland, Frankrijk en Spanje staan onder andere op de planning."

Meer info over de internationale plannen van Electronation vind je binnenkort hier en voor de vele projecten van Nuno dos Santos kun je o.a. terecht op zijn website.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws