Return of The Black Dog

Partyscene Redactie | 19 maart 2007
headlines

Zeldzaam werk verzameld op dubbel-cd. Download live-mix!

Goed nieuws voor fans van The Black Dog. Het Schotse label Soma Recordings gaat de legendarische technomuziek van het al even legendarische trio opnieuw uitbrengen. Sinds vandaag ligt Book of Dogma in de winkel, een dubbelalbum met 22 klassieke en in een nieuw jasje gestoken tracks.

The Black DogThe Black Dog is in ’89 opgericht door Ken Downie en Plaid-producers Ed Handley en Andy Turner. Begin jaren negentig bestoken zij vanuit Londen de technoliefhebbers met trippy, zweverige, melodieuze technoplaten, maxi-singles en albums. Bewust of onbewust verschijnen deze releases in beperkte oplagen. Daardoor ontstaat, tot op de dag van vandaag, een ware rush op de muziek van The Black Dog.

Met Book of Dogma hoopt Soma Recordings een flinke schare technofans tegemoet te komen. Op cd 1 van het album staan tracks afkomstig van de eerste drie ep’s van The Black Dog: 'Virtual', 'Age of Slack' and 'Techno Playtime'. Cd 2 is het complete album Parallel uit uit ’95, maar dan gestoken in een nieuw jasje.

Verantwoordelijk voor de opmerkelijke re-release is wederom Ken Downsie, tegenwoordig bijgestaan door Martin en Richard Dust van het Dust Science-label uit Sheffield. Benieuwd of The Black Dog, zonder de inbreng van Plaid-members Ed Handley en Andy Turner, opnieuw in staat is om vele technozieltjes te winnen.

The Black Dog treedt vrijdag 11 mei op tijdens het driedaagse Urban Explorers Festival in Dordrecht. Nieuwsgierig naar de muziek van het Engelse technotrio? Download deze live-set!

 

The Black Dog (fansite)

Urban Explorers Festival

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws