Nachttempel: appels met peren vergelijken?

Partyscene Redactie | 15 maart 2007
headlines

         'Sfeer en service zijn niet subsidiegevoelig'           
        Wie wordt Revu's Nachttempel van 2007?        

Volgens DJ Roog, die bedankte als jurylid voor de Nachttempel, zijn Nederlandse clubs soms net veredelde kantines met belabberd geluid en licht. Het weerhoudt Nieuwe Revu er niet van om uit te zoeken welke club door de lezers het meest wordt gewaardeerd. Een reactie van de redactie: “In vrijwel elke verkiezing van De Beste, De Grootste, De Langste of De Geilste worden appels met peren vergeleken.”

Wat zijn de voornaamste eisen om in aanmerking te komen voor een Nachttempel Award?

NR: “Wij gaan ervan uit dat de juryleden na het opgeven van hun drie voorkeursstemmen de kwaliteit van programmering in een club, de aankleding, licht&geluid, sfeer, publiekssamenstelling en service laten prevaleren, in plaats van vriendjespolitiek en/of kinnesinne. Maar zeker weten doen we dat natuurlijk niet.”

Wat is voor jullie - wereldwijd gezien - de ultieme Nachttempel? 

NR: “De Revu redactie, annex organisatie Nachttempel, is wel bereisd, maar heeft teveel clubs ook níet gezien. Die ene keer Fabric in Londen was wel heul gaaf.”

Is zo'n award geen appels met peren vergelijken? De ene club heeft meer te besteden dan de andere. Sommige genomineerdenkrijgen zelfs geen subsidie. 

NR: “Is De Ontdekking van de Hemel écht het beste boek ooit geschreven door een Nederlands schrijver? Is Bohemian Rhapsody echt het beste popliedje ooit gemaakt? Verdiende The Departed écht vier Oscars? In vrijwel elke verkiezing van De Beste, De Grootste, De Langste of De Geilste worden appels met peren vergeleken, dat maakt die lijstjes en verkiezingen nou net zo aardig, bepaal er zelf maar de waarde van. Wat subsidies betreft: belangrijke elementen voor een club als sfeer en service zijn niet subsidiegevoelig. Wat programmering betreft waag ik ernstig te betwijfelen of grote happen publieksgeld naar dancefeesten gaan. Het kan perceptie zijn, maar als het op dansen aankomt, roeit het Patronaat naar mijn smaak niet in een betere boot dan 11.”

De acht genomineerde clubs:

11, Amsterdam

Doornroosje, Nijmegen

Effenaar, Eindhoven

Off-Corso, Rotterdam

Paard van Troje, Den Haag

Panama, Amsterdam

Patronaat, Haarlem

Winkel van Sinkel, Utrecht

Stemmen kan HIER

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws