Ook Soho lijdt onder opmars virtuele muziekwinkels

Partyscene Redactie | 13 maart 2007
headlines

          Legendarische Reckless Records sluit na 24 jaar           
          De gevel van een van de meest interessante platenzaken in Berwick Street          

Je kunt er alles krijgen: pop en rock, soul, funk en elektronische muziek in alle soorten en maten, maar niet voor lang. Reckless Records, befaamd vanwege het gevarieerde aanbod van obscure en tweedehands platen en cd’s, is failliet verklaard en sluit binnen enkele weken de deuren. De hevige concurrentie van internet tast zelfs het walhalla van de Europese vinylspotters aan: de platenzaken in en rondom Berwick Street in de Londense wijk Soho.

 

Commentaar overbodigIk maak het even persoonlijk en kan een traan maar moeilijk onderdrukken. Reckless was een plek waar ik uren kon spitten in de platenbakken op zoek naar items die tot dat moment al jaren op mijn voorkeurslijstje hadden gestaan. Een plek waar relaties eindigden (‘Zijn we een keer een weekendje samen in Londen, zit je de hele tijd in die muffe platenzaken’). Een plek waar bekende Engelse dj’s achter de toonbank legendarische sets draaiden, terwijl ik met een weekendtas vol nieuw glimmend zwart goud en blinkende schijfjes stond na te genieten van mijn vondsten.

Gelukkig heb ik talloze platen en cd’s nog in de kast staan die doen terugdenken aan de winkel waar ze ooit in de bakken hebben gelegen. Mocht je voor het einde van de maand nog in Londen zijn, loop dan even langs Reckless Records op Berwick Street. Platen en cd’s schijnen voor vooroorlogse prijzen te worden verkocht.

In 2001 maakte ondergetekende al een reportage over het enorme aanbod van platenwinkels in Soho. Vraag me af hoeveel winkels er sinds die tijd nog over zijn gebleven en/of het vol zullen houden de komende jaren.

Reckless Records  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws