Nieuw fenomeen in Amsterdam: De Schillenhut

Partyscene Redactie | 9 maart 2007
headlines

          Er broeit iets ondergronds in het Amsterdamse          
          Er broeit iets ondergronds in het Amsterdamse          

Steeds meer kleine locaties, zoals de ITW op het NDSM terrein, worden verboden in Amsterdam. Commerciële clubconcepten als Sneakerz en RUSH lijken de hoofdstad over te nemen. Gelukkig zijn er nog kleine techno/house/minimal feestjes te vinden op originele locaties in de hoofdstad. Daar waar het niet draait om de dure dj’s en de kwaliteit van de champagne, maar om de sfeer, de muziek en ongecompliceerd losgaan. Zo’n feestje is De Schillenhut.

De Schillenhut is een vuig feestje, aldus de organisatieBijna een jaar na de eerste aflevering vindt op vrijdag 9 maart 2007 deel twee plaats. Vond dit unieke feestje in mei 2006 plaats onder de Bijenkorf, deze keer verplaatst de organisatie zich naar een monumentale kerk, vlakbij Centraal Station. Kan het nog ondergrondser, origineler en vuiger?

Voor de schofterige beats zijn deze keer enkele nieuwe talenten uitgenodigd, want die komen volgens de organisatie nog steeds te moeilijk aan een platform om zichzelf in the picture te draaien. Naast wat dj cafés zijn er weinig andere mogelijkheden om voor een leuk publiek een plaatje op te zetten. De Schillenhut biedt deze kansarme platenridders een beschutte plek om hun ding te doen voor een groep mensen die daar voor openstaat.

Flow is voor de tweede keer van de partij. Deze knaap is 30 jaren jong, en gaat goed geluimd als Floris door het leven. Deze after-koning was ook medeorganisator van het beruchte Palingkraam kelderfeest in 2005 en 2006 en geeft ook onder de naam Feiern fuiven.

Vorig jaar liet 'ie samen met Sandrien horen waarom hij er dit jaar weer bij moet zijn, en deze keer doet hij een back2back set met mattie Vincenzo de Bull. Vincent is ook al jaren lekker bezig. In 2004 was hij de winnaar van de juryprijs van Twstd DJ Contest finale, waarna hij als dj gespot is op onder meer het Free Your Mind festival, Rockit Open Air en Dance Valley. Ook op kleine feestjes is hij een graag geziene gast - zowel als dj als bezoeker.

Op de Schillenhut draait het niet om de kwaliteit van de champagneVerder komt Herr Arter een plaatje opzetten. Mister Putsch stond in 2003 al in de Mazzo te spinnen, is resident bij Stalker in Haarlem, is keiharde Electronation aanhanger en ook bij het Awakenings Festival en 5 Days Off was 'ie te gast. En net als de organisatie van De Schillenhut zet Herr Arter zich dit jaar in om leuke no-nonsense feestjes in speciale locaties te organiseren.

Als laatste is Noelie uitgenodigd. Deze Afrikaanse nummer één progressive minimal dj is een verhaal apart. Zij werd schreeuwlelijk geboren als Nelleke, maar dit beviel haar niet echt. De Schillenhut is nu zijn eerste officiële optreden in Europa, als man welteverstaan. Om dit fenomeen te aanschouwen, dien je vroeg te komen. De organisatie gunt deze nieuwbakken vent uiteraard zijn stekkie achter de decks, maar zet hem voor de zekerheid wel als eerste neer op deze avond.

Kortom, het wordt weer een schillig avondje met veel gajes en schorriemorrie op de dansvloer. Ook een zeer speciale gast wordt nog verwacht. En dit allemaal voor een luttele 8 euro. En voor de echte armoedzaaiers onder ons: mocht je 1 van de flyers weten op te duiken: kleur hem zo netjes en origineel mogelijk (binnen de lijntjes!) in en je maakt kans op gratis entree! Let op: je dient voor 00.00 binnen te zijn.

De Schillenhut

Vrijdag 9 maart

Catacomben, Haarlemmerstraat 124c

Amsterdam

De Schillenhut

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws