De toestand in de dans op Radio Rijnmond

Partyscene Redactie | 8 maart 2007
headlines

Aftrap vanavond om negen uur

Vanavond van 21:00 tot 23:00 is de eerste uitzending van het wekelijkse radioprogramma ‘De toestand in de dans’ op Radio Rijnmond. Presentator Ronald Molendijk legt uit: “Twee uur lang muziek en achtergrondinformatie vanuit het centrum van de dancescene!”

 

De show heet De toestand in de dans. Vanwaar die titel?

Ronald: “Het is een knipoog naar de onvolprezen radiocolumn van G.J.B. Hilterman’s ‘De toestand in de wereld’. Daarnaast slaat de titel de spijker op z’n kop: twee uur lang muziek en achtergrondinformatie van uit het centrum van de dancescene!”

Wekelijks is er wel iets aan de hand in Rotterdam. Club Rotterdam sluit de deuren, Now Wow en de Maassilo gaan uit elkaar. Nighttown gaat toch niet open. Ik wil wel eens wat antwoorden hebben op de vragen die dan opspelenWaarom een radioprogramma over dance?

Ronald: “Wekelijks is er wel iets aan de hand in Rotterdam. Club Rotterdam sluit de deuren, Now Wow en de Maassilo gaan uit elkaar. Nighttown gaat toch niet open. Ik wil wel eens wat antwoorden hebben op de vragen die dan opspelen. Daarnaast gaan we natuurlijk muziek draaien.”

Hoe zit de show verder in elkaar?

Ronald: “Uiteraard is de meeste ruimte weggelegd voor de muziek. Maar een track krijgt hooguit drie minuten speeltijd. Bij ons dus geen ruimte voor oersaaie intro’s of langdurende outro’s. Zonde van de tijd.

We hosten de show met zijn vieren. Ieder heeft zijn eigen inbreng. Leon Brouwer geeft ons inzicht in de laatste trends en gadgets, Ron Stuts stelt de dj-sterren van morgen voor en neemt de partyagenda’s door en Marcel Wijnstekers brengt het laatste dansnieuws en heeft elke week een interview met iemand actief in het danswereldje. De presentatie is in handen van ondergetekende.”

Wat mis jij bij veel andere dance-shows op de radio?

Ronald: “Een enkele uitzondering daargelaten, vind ik de meeste radioshows erg saai. Veel meer dan non-stop dance-muziek in de mix is het vaak niet.”

Welke radiomaker en/of -programma heb je hoog zitten, en waarom?

Ronald: “Alles op Radio 1. Daar luister ik vaak naar, omdat je kunt horen dat de makers en presentatoren zich écht in het betreffende onderwerp hebben verdiept. Dan praat ik over radio-dj’s als Jeroen van Inkel, Giel Beelen, Edwin Evers en Wessel van Diepen. Deze gasten zijn stuk voor stuk in staat mij als luisteraar het gevoel te geven dat er echt iets gebeurt op de radio.”

          Vanavond is de eerste aflevering van De toestand in de dans op Radio Rijnmond          

Donderdag begint de wekelijkse dansshow De toestand in de dans. Bekijk op de site van Radio Rijnmondwat jouw etherfrequentie is. Radio Rijnmond is ook online te beluisteren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws