Detroit Techno in Club NL

Partyscene Redactie | 6 maart 2007
headlines

Dekmantel brengt ode aan Motorcity Detroit

Detroit, de muzikale output is onuitputtelijk. Motown, het ontstaan van techno eind jaren '80 en de absolute kwaliteitshouse vandaag de dag, zijn slechts enkele wapenfeiten. Maar om nou te zeggen dat je dergelijke muziek met regelmaat in de Nederlandse clubs hoort...!? De Amsterdamse organisatie Dekmantel brengt daar verandering in.

DekmantelVraag elk groot technoproducer naar zijn inspiratiebronnen en hij zal meteen Detroit techno noemen. Een stroming die al twintig jaar domineert binnen het technogenre, maar waaraan weinig speciale avonden worden gewijd. In de afgelopen jaren organiseerde Sound Architecture al meerdere afleveringen van 'Night of the Motorcity Detroit' met veel succes en nu krijgt ook Amsterdam zijn eigen avond die geheel in het teken zal staan van deze stroming. Dekmantel is een nieuwe organisatie en gaat het vanaf 16 maart met enige regelmaat proberen in Club NL aan de Nieuwzijdsvoorburgwal.

Hoofdgast deze avond is Aardvarck. Hij is één van 's lands voornaamste exportproducten aangaande vooruitstrevende electronische muziek. Normaliter ook een freestyle deejay pur sang: hiphop, drum & bass, jazz, disco, funk, chicago, techno, broken beat, deephouse, noem maar op. Maar Aardvarck koestert vooral een diepgewortelde liefde voor het geluid uit Detroit. Het in december 2005 uitgekomen Cult Copy album is zijn (vrije) interpretatie van Carl Craig's klassieke "69" materiaal. Detroit to the Max! Verder kun je ook genieten van San Proper, Casper Tielrooij en Thomas Martojo. Met een entréeprijs van 5 euro is het zeker de moeite waard.

Dekmantel op Myspace

Dekmantel op Hyves

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws