Noisia genomineerd voor twee XtraBass Awards

Partyscene Redactie | 5 maart 2007
headlines

Drum & bass uut Grunning

Noisia is twee keer genomineerd voor een XtraBass Award. Deze awardshow wordt jaarlijks door 1Xtra van de BBC georganiseerd en de crème de la crème van de mondiale scene is aanwezig. De stembus is inmiddels gesloten, dus kunnen we alleen nog maar duimen voor een goede afloop voor onze landgenoten.

In de categorie best international dj moet Noisia het afleggen tegen o.a. DJ Marky uit BrazilieHet Groningse collectief Noisia maakt kans in de categorie ‘beste internationale dj’, waar ze het opnemen tegen Marky uit Brazilië en Marcus Visionary uit Canada. Ook in de categorie ‘Producer of the Year’ is Noisia genomineerd. Daar strijden ze om de prijs met de jonge producers TC en Subfocus.

Noisia bestaat uit de vrienden Nik Roos, Thijs De Vlieger en Martijn Van Sonderen. Zij leerden elkaar kennen op het Praedinius Gymnasium in Groningen. Het drietal brak vorig jaar internationaal door met releases op vooraanstaande labels als Ram Records, Renegade Hardware en Subtitles. Ook maakten ze populaire remixen voor Pendulum, Freestylers en zelfs Robbie Williams. Noisia is de eerste Nederlandse act die genomineerd is voor een Engelse drum & bass award.

Ben Westbeech is genomineerd in de categorie best drum & bass-vocalistHet Londense Hospital Records is voor de meeste categorieën genomineerd. Logistics maakt met zijn debuutalbum ‘Now more than ever’ kans op de titel van beste album. Cyantific is genomineerd voor ‘Best breakthrough dj’. London Elektricity is genomineerd als beste live act. Frontman Tony Colman maakt kans op de ‘Life time achievement award’ en Hospitality is genomineerd als ‘Best Club Night’.

Zondag 11 maart is de awardshow op een nog geheime locatie in Londen. Bristol’s nieuwe zang- en productietalent Ben Westbeech (waarmee later deze week een interview) zal met plaatsgenoten Die en Clipz optreden. Andere optredens die avond zijn van Jenna G met band en TC Revolution. Fabio en Grooverider organiseren in de intieme club Herbal in de Londense wijk Shoreditch een afterparty. Dus als je in de buurt bent...

XtraBass Awards

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws