Schrijf je in voor de Red Bull Music Academy Taster

Partyscene Redactie | 1 maart 2007
headlines

          Sampleworkshop Radio Slave in Pakhuis de Zwijger           
          De eerste internationale gastdocent is bekend: Radio Slave verzorgt een sampleworkshop.          

Na twee afleveringen van de Red Bull Music Academy Taster in 11, vindt de derde aflevering, 13 en 14 april, in Pakhuis de Zwijger plaats. De eerste internationale gastdocent is bekend: Radio Slave verzorgt een sampleworkshop.

De Red Bull Music Academy is in 1998 opgericht om internationaal muziektalent te verenigen en via een twee weken durende masterclass. Daarin komen alle aspecten van de muziekbranche aan bod. De Music Academy werd al georganiseerd in Berlijn, Londen, New York, Kaapstad, Sao Paulo, Seattle en Rome. Dit jaar is het Canadese Toronto aan de beurt. Het kleine Nederlandse broertje is de Academy Taster.

Edo Salgado en Monica Elektronica krijgen lesOm ook in Nederland voet aan de grond te krijgen, is twee jaar geleden de Red Bull Music Academy Taster gelanceerd. Dat is een compacte versie van de internationale Music Academy, die een groep Nederlandse muziektalenten twee dagen lang een voorproefje geeft van de grote Academy. Na twee keer de Music Academy Taster in 11 te hebben gehouden, wordt nu de wijk genomen naar Pakhuis de Zwijger.

De eerste gastdocent tijdens de Music Academy Taster is bekend. Radio Slave laat de deelnemers van de Music Academy Taster 2007 de beste platenwinkels van Amsterdam zien en houdt vervolgens een sampleworkshop. Vooral als remixer baarde Radio Slave de afgelopen jaren aanzien met een duizelingwekkende lijst van artiesten die hij door de mangel haalde: o.a. Kylie Minogue, Gwen Stefani, The Talking Heads. Maar Matt Edwards, de man achter Radio Slave, is meer dan alleen remixer. Hij is actief onder de namen Quite Village, Sea Devils, Mathe E en Rekid. Eimand waarvan je wat kunt leren!

Schrijf je in!

Ben je actief als dj, producer of muzikant? Mail naar Eric van de Bogaard voor een inschrijfformulier. Op 31 maart worden de geselecteerde deelnemers bekend gemaakt.

De inschrijvingstermijn voor de internationale Red Bull Music Academy in Toronto loopt van 23 maart tot en met 4 mei 2007. Download een inschrijfformulier via de website van de Red Bull Musici Academy.

Red Bull Music Academy

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws