Ook eerste namen Dour festival bekend

Partyscene Redactie | 1 maart 2007
headlines

Net Lowlands, maar dan goedkoper en dansbaarder

Voor hen die het vandaag bekend gemaakte programma van Pinkpop ook zo tegenvallend vinden, is er altijd nog Dour. Net als de belangrijkste artiesten van het punkrockfeestje in Landgraaf, zijn vandaag enkele headliners prijsgegeven die op de negentiende aflevering van Dour zullen schitteren.

Naast muziekstijlen als pop, rock, punk en reggae worden vele varianten van elektronische muziek onder de aandacht gebracht.Eén lang weekend per jaar staat Dour, een plaatsje op de Frans/Belgische grens, in het teken van het gelijknamige festival. Hoewel het meerdaagse evenement, dat dit jaar plaatsvindt van donderdag 12 tot en met zondag 15 juli, nog een maand of vijf op zich laat wachten, is een klein deel van de line-up al bekend gemaakt.

Naast muziekstijlen als pop, rock, punk en reggae worden vele varianten van elektronische muziek onder de aandacht gebracht. Verdeeld over vier dagen worden artiesten uit alle uithoeken van de wereld geboekt (32 verschillende nationaliteiten in 2006). De organisatie van Dour rekent op meer dan 140.000 bezoekers, die in zes podia kunnen genieten van ruim tweehonderd artiesten.

De eerste namen: Agoria live, Cinematic Orchestra, Converge, Dave Clarke, Erase Errata, Goldie, Les Cautionneurs, No Means No, The Notwist, Tiefschwarz, Tokyo ska Paradise, Tony Rebel & Warrior King & Queen Ifrica.

Dagkaarten in de voorverkoop kosten 35 euro (aan de deur 45) en een passe-partouts 75 euro (aan de deur 85 euro). Vier dagen kamperen kost 10 euro.

Dour Festival

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws