Akoestische drums op nieuwe plaat Gabriel Ananda

Partyscene Redactie | 22 februari 2007
headlines

          Download zijn nieuwste track gratis en voor niets          
          Gabriel Ananda is in het laatste weekend van maart in ons land te bewonderen          

De Duitse dj/ producer Gabriel Ananda wil op zijn nieuwe album ‘Bambusbeats’, dat op 19 maart uitkomt, een andere kant van zijn muzikale talenten laten zien. Hij is hiervoor een samenwerking aangegaan met de eveneens in Keulen woonachtige jazzdrummer Oliver Frank.

Nu de standaard recht-toe-recht-aan minimal aan populariteit begint in te boeten, zijn veel producers binnen deze stroming op zoek naar nieuwe invalshoeken en ideeën. Ananda had de laatste jaren een aantal flinke hits met onder meer ’Sussholz’, ‘Ihre Persönliche Glücksmelodie’ en meer recent ‘Doppelwhipper’. De laatste was zelfs één van de meest gedraaide tracks op Ibiza in 2006.

Op het nieuwe album laat hij de trance- en techno-invloeden wat meer op de achtergrond en verschuift hij de focus naar ritme met de akoestische drums van Oliver Frank. Dit resulteert volgens Ananda in een nieuw, onaangetast geluid met een pure groove. Ook wil hij hiermee een eerbetoon leveren aan de Detroit-sound.

Bij de release van het album hoort een promotietour, waarbij hij Nederland uiteraard niet overslaat. Op 30 maart zal hij een live-set ten gehore brengen in de Utrechtse Ekko en op 31 maart staat hij, samen met o.a. Nuno dos Santos en Patrice Baumel, op Planet Rose in Doornroosje te Nijmegen.

HIER vind je een voorproefje van het album en de nieuwe track ‘Lamakova’, die je bovendien gratis kunt downloaden.

Gabriel Ananda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws