Loveparade dit jaar niet in Berlijn

Partyscene Redactie | 21 februari 2007
headlines

Nieuwe stad voor de Love Parade gezocht!

Nadat de Loveparade afgelopen jaar een succesvolle comeback had gemaakt in Berlijn, is vandaag bekend gemaakt dat de moeder der dance-optochten dit jaar niet plaats zal vinden in de Duitse hoofdstad. Het jaarlijkse gesteggel tussen de organisatie en de gemeente is de dansoptocht in Berlijn dit jaar fataal geworden.

love2007

Het probleem is dat de gemeente van de Duitse hoofdstad nog steeds geen toestemming heeft gegeven voor het evenement dat op 7 juli gepland was. Daardoor ontstaan teveel onzekerheden in de planning, zei organisator Rainer Schaller woensdag. Volgens hem zijn alle nodige voorbereidingen reeds getroffen. Alleen groene licht van de gemeente onbreekt. Daarom komt er geen dansoptocht op de Siegessaule dit jaar.

De organisatie van de Love Parade wil wel een grootschalige dansoptocht organiseren dit jaar. Kan het niet in Berlijn, dan maar in een andere Duitse of zelfs Europese stad. Met iedereen die een parade in zijn stad wil laten plaatsvinden, wordt serieus gesproken. Wat er gaat gebeuren met de B-Parade, de organisatie onder leiding van Dr Motte die zich het afgelopen afscheidde van de Love Parade, is nog onduidelijk.

Love Parade

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws