Doorstart Nighttown nu echt een feit

Partyscene Redactie | 15 februari 2007
headlines

Hoe ziet jouw ideale Nighttown eruit?

De kogel is eindelijk door de kerk. Na veel gedoe, waaronder de afwezigheid van een koffiedrinkende PvdA-fractie tijdens de beslissende stemming in de gemeenteraad, is gisterenavond besloten dat Nighttown een doorstart krijgt. Tegelijkertijd met deze beslissing, wordt er deze dagen in Rotterdam druk gediscussieerd over hoe het 'nieuwe' Nighttown er uit moet komen te zien. Jij kunt daarover meebeslissen.

NighttownRotterdam heeft een goed poppodium nodig en bij gebrek aan alternatieven is de keuze toch weer gevallen op Nighttown. Dat dit niet zonder slag of stoot is gegaan, bleek uit de tientallen verhalen in de media de afgelopen maanden. Maar nu gaat het dan toch echt gebeuren. De gemeente stelt zich garant voor een schenking van 400.000 euro, waarmee twee Rotterdamse horeca-exploitanten samen met Heineken, die er ongeveer twee miljoen instopt, Nighttown nieuw leven in gaan blazen.

Terwijl het financiele plaatje van alle kanten wordt doorgelicht, zit een groep jonge Rotterdammers niet stil. Het YoungEBDR (economic development board Rotterdam) hield de afgelopen dagen debatten met organisatoren, muzikanten en publiek om hun mening te krijgen over hoe hun ideale poppodium eruit zou moeten zien. Zij mochten allen hun input geven over het nieuwe Nighttown en waaraan het podium moet voldoen. De vier belangrijkste punten zijn; noodzaak, de rol van het poppodium, de doelgroep en de accomodatie op zich.

De uitkomst van deze gesprekken vormt de basis van het openbare debat over het ideale poppodium. Dit debat vind plaats op donderdag 1 maart in de Off_Corso in Rotterdam. Hier mag iedereen zijn mening geven over zijn of haar ideale poppodium. De uitkomst van het openbare debat en de voorafgaande gesprekken worden daarna aangeboden aan wethouder Kaya van Cultuur en Participatie. Wil jij jouw stem laten meetellen of gewoon aanwezig zijn omdat je het een belangrijk onderwerp vindt? Meld je dan even aan via edbr@obr.rotterdam.nl. de avond begint rond 19.00 en de entree is natuurlijk gratis.

YoungEDBR

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws