Tweede album Miguel Migs

Partyscene Redactie | 7 februari 2007
headlines

‘Those Things’ 19 maart in de winkel

Vijf jaar na zijn debuutalbum Colorful You, verschijnt op 19 maart opvolger Those Things van dj/producer Miguel Migs. De cd komt uit op zijn nieuwe label Salted Records uit San Francisco. Een week voor de release verschijnt de eerste single van het album: ‘Mesmerized’.

Miguel Migs, bekend geworden met zijn vele platen op het label Naked Music, is één van de ambassadeurs van de deephouse. En dat is niet vreemd. Hij woont in Santa Cruz, het warme en exotische oord aan de westkust in Californie, vlakbij San Francisco.

Migs is geen houseproducer alleen. Hij is tekstschrijver en speelt piano, bas en gitaar.Migs is geen houseproducer alleen. Hij is tekstschrijver en speelt piano, bas en gitaar. Voordat hij zich als dj aan de Amerikaanse westkust profileert, is hij lead-gitarist en tekstschrijver van de reggaeband Zion Soundz. Daarom is het verklaarbaar dat hij zijn inspiratie haalt uit reggae. Op zijn debuutalbum maakt Migs dan ook veelvuldig gebruik van dubby geluiden, die hij mixt met soulvolle, vocale deephouse.

Zijn dj-carrière komt op gang na de release van een aantal (mix)verzamelaars op Naked Music. Het Britse NRK vraagt hem in 2001 om de derde aflevering van Nite:Life te mixen, en dat doet Migs met verve. Tot aan de dag van vandaag krijgt het label verzoeken binnen van mensen die op zoek zijn naar dat mixalbum. Vandaar dat de cd in 2005 nog een keer werd uitgebracht.

Op zijn nieuwe album Those Things gaat de Amerikaan aan de haal met soulvolle house, dub en hiphop. Natuurlijk is zangeres Lisa Shaw van de partij, zoals op zoveel producties van haar ontdekker. Migs houdt het niet bij één zangeres - Aya en Sadat X zingen ook een nootje mee. Daarnaast werkte producer Fred Ross mee aan Those Things. Wie? Een getalenteerd producer die al muziek maakte voor o.a. Lionel Richie, Aretha Franklin, and The Family Stone. Het is maar dat je het weet.

Miguel Migs  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws