Enorm xtc-laboratorium ontdekt in Haarlem

Partyscene Redactie | 31 januari 2007
headlines

Grootste vondst ooit  in Nederland

De fiscale opsporingsdienst FIOD/ECD heeft aan de Nijverheidsweg in Haarlem een enorm xtc-laboratorium ontdekt. Het gaat het om de grootste productielocatie die ooit in Nederland is aangetroffen, zegt een woordvoerster van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie.

Grootste xtc laboratorium ooit in NederlandEr zijn onder meer twee machines gevonden, die meer dan honderdduizend pillen per uur kunnen produceren. Justitie gaat, gezien de reststoffen die zijn gevonden, ervan uit dat in de fabriek al zes tot acht miljoen pillen zijn gemaakt. Bij de inval van dinsdagavond werden vier verdachten aangehouden. Twee van hen bevonden zich in de loods waar het laboratorium werd gevonden.

Volgens een woordvoerder ter plaatse heeft de xtc-fabriek voor een behoorlijk gevaarlijke situatie in de omgeving gezorgd. Die is een ramp bespaard gebleven, zegt hij. De loods is gevestigd op industrieterrein De Waarderpolder. Er bevinden zich enorm veel chemicaliën in de loods. De omgeving is uit veiligheidsoverwegingen afgezet. Bij de ontmanteling van een productielijn van synthetische drugs bestaat namelijk explosiegevaar.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws