Verontwaardiging vanuit de scene over witwasbericht Metro

Partyscene Redactie | 25 januari 2007
headlines

“Ik heb deze journaliste een heel boos sms’je gestuurd”

Metrojournaliste Barbara de Jong lacht wat verlegen op de portretfoto onder haar artikel over vermeende witwaspraktijken in het Rotterdamse nachtleven. Het gezicht van ondervraagde partyorganisatoren Ted Langenbach en Joachim Marijnen stond gisteren echter op onweer, nadat ze kennis hadden genomen van het stuk. 

Joachim had beter zijn mond kunnen houdenHoewel het verhaal de voorpagina heeft gehaald, worden er geen verdachte organisaties genoemd en is er geen onderzoek verricht door De Jong. “Dit had ik moeten zien aankomen van zo’n amateuristisch krantje”, zucht Joachim. Hij zegt in het stuk wel eens benaderd te zijn door een dubieuze geldschieter. “Off the record!", benadrukt de Rotterdammer met een Belgisch paspoort. "Ik heb deze journaliste dan ook een heel boos sms’je gestuurd. Begrijp me niet verkeerd; ik vind nog steeds dat bepaalde partijen die feesten geven in Rotterdam eens goed nagetrokken moeten worden. Zoek dát dan uit, in plaats van het publiceren van dit soort nietszeggende opmerkingen.”

De Belangenvereniging van de Dance is niet blij met de uitspraken van het Rotterdamse duo. Voorzitter Corné Bos gelooft niet dat er zwart geld omgaat in de dancescene. “Dat is een spookverhaal. Negentig procent van de organisatoren zijn lid van de BvD", zegt hij op 3voor12. "Daar zitten, voor zover ik weet, geen rotte appelen tussen.”

Ted Langenbach geeft toe dat hij zich wat genuanceerder had moeten opstellen tegenover de Metro-journaliste. Niet de gevestigde orde van organisatoren maakt zich volgens hem schuldig aan witwaspraktijken, maar de mensen achter diverse latin- en urbanfeesten. Ook vindt hij het een kwalijke zaak dat zijn stad momenteel wordt ‘ingenomen’ door organisatoren van buitenaf. “Rijkeluiskindjes die met hun BMW de stad binnenrijden, Boy George in de Maassilo neerzetten, hun zakken vullen en vervolgens niets meer van zich laten horen.”

Metro

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws